Ett poeng i hjemmedebuten

BAGN:
Sør-Aurdal, som spiller i 3. divisjon for første gang siden stiftelsen i 1992, debuterte på hjemmebane med 2-2 mot FK Toten. Selv om det så stygt ut med 0-2 noen minutter før slutt, hadde hjemmelaget en kjempespurt på laget. Da innbytter Anders Henriksen dundret ballen i krysset minuttet før slutt sto jubelen i taket og ett poeng var reddet.

LANG TID: Det tok lang tid før Sør-Aurdal fikk fart på angrepsspillet. Mot slutten ble de imidlertid farlige og scoret to mål i løpet av de siste ti minuttene.

- Slik kampen utviklet seg er jeg fornøyd med det ene poenget vi fikk, sa Sør Aurdals trener Roy Sandberg. - Jeg vet ikke hva som gjorde at vi var så tafatte, men mot slutten begynte vi å krige slik vi kan. To scoringer mot slutten smakte godt, avsluttet Sandberg.

Stor ståhlej

Om det var all ståheien i forkant og nesten 200 på stadion som gjorde at Sør-Aurdal ble Veldig tafatte og stillestående i sin hjemmedebut i 3. divisjon, skal være usagt. Det var imidlertid FK
Toten som kom best i gang og skapte de fleste sjansene. Sør-Aurdal ga bort ballen alt for lett og hadde FK Toten vært litt mer effektive, burde de avgjort kampen i første omgang.
Gjestene ledet 1-0 ved pause etter en scoring av Audun Solheim. En ledelse som fort kunne vært et par mål større.
Etter pause fortsatte FK Toten å presse høyt på banen. De hadde full kontroll på midtbanen og selv om Sør Aurdal var litt farligere foran mål, hadde FK Toten full kontroll bakover.
På en litt ujevn vårbane klarte FK Toten å spille ballen og Sør Aurdal ble løpende mye imellom. Det gikk ikke mer enn vel et kvarter før Frode Søbye var framme og økte til 2-0.
Slik kampen hadde utviklet seg så det ut til at det hele var avgjort.

Nervene borte

Etter 0-2 så det imidlertid ut til at nervene slapp hjemmelaget. De begynte å kjempe og krige om hver eneste ball og tok kommandoen i kampen. Passningsspillet satt bedre og FK Totens forsvar fikk etterhvert problemer.
Ti minutter før slutt satte Svenn Olav Fossholt fart i kampen igjen med 1-2 reduseringen.
Etter scoringen så det ut til at Sør Aurdal virkelig fikk troen på poeng og kjørte hardt mot FK Totens forsvar. Kampen gikk mot slutten og det så ut til at poengene skulle bli med til Toten igjen, men noen minutter før slutt entret Anders Henriksen banen. Han hadde vel knapt vært i nærheten av ballen, før han satte inn utligningsmålet med en kanon helt oppe i krysset og reddet dermed det første hjemmepoenget for Sør Aurdal.

Sør-Aurdal - FK Toten 2-2 (0-1)

Scoringer: 0-1 Audun Solheim (15), 0-2 Frode Søbye (63), 1-2 Svenn Olav Fossholt (79) og 2-2 Anders Henriksen (87).
Sør Aurdals beste: Geir Helge Skattebo.
FK Totens beste: Øyvind Larsen.
Gule kort: Henning Lund, FK Toten
Dommer: Odd Geir Henriksrud, N.Land.