Skjebnesvangert minutt for FK Toten

SKREIA: Toten snuste på det ene poenget etter sin tidlige utligning mot Ottestad i andre omgang, men i løpet av et minutt forsvant alt håp om poeng hos hjemmelaget.

PÅ ETTERSKUDD: Lagkaptein Audun Buflaten til høyre og Morten Olafsen tapte både kampen og de fleste av duellene sammen med resten av hjemmelaget, mot Geir Anders Erlandsen og Ottestad.

FK Toten - Ottestad 1-3

Ottestad kjørte kampen fra start og var det dominerende laget i en tam førsteomgang. Hedmarkingene ville mest og skapte de sjansene som var. Toten slet særlig på venstresiden i forsvaret gjennom hele matchen, og da ballen smalt i tverrliggeren bak Pål Skjølås i hjemmelagets mål midtveis i første omgang, hadde det ligget et mål i luften lenge. Scoringen som gjestene lenge hadde jaktet på, lot da heller ikke vente lenge på seg. Det hadde heller ikke vært noe å si på om de hadde økt den før pause.

Håpet tent

Andre omgang var ikke mer enn så vidt kommet i gang før hjemmelaget utlignet, etter at Ottestads keeper måtte gli en

enkel retur på et frispark fra venstrekanten. Midtstopper og veteran Bjørn Førde var frampå og skaffet balanse i regnskapet. Scoringen kom mot spillets gang, og kan vel kalles et aldri så lite «ran».

Scoringen tente imidlertid håpet hos hjemmelaget, og i minuttene som fulgte var de skikkelig på hugget. Toten tok over mer av spillet og skapte flere sjanser som fort kunne ført dem opp i ledelsen. Nå så alt plutselig lysere ut, og noen spillerbytter så også ut til å ha positiv effekt.

Marerittets minutt

Om ikke 0-1 scoringen var pinlig nok da hjemmelagets forsvarere like gjerne kunne vært byttet ut med kjegler, så fulgte et minutts mareritt for Toten omlag kvarteret ut i omgangen. Først ble en av Ottestads spisser spilt fri på kanten av offside, og han lot ikke sjansen gå fra seg til å føre sitt lag i ledelsen nok en gang. Like etter fikk en annen spiller spasere tilsynelatende uhindret igjennom Totens forsvar. Også han scoret enkelt. Etter dette greide Toten aldri å reise seg igjen, og Ottestad ininkasserte en helt fortjent seier selv om de siste 45 minuttene ble mer jevnspilt.

— Noen øyeblikk i andre omgang svikter vi og slipper Ottestad til for lett. Vi mangler tre–fire av våre faste spillere, men det er ingen unnskyldning. Vi er for dårlig spesielt defensivt i dag, men hever oss offensivt i 2. omgang, sier Totens trener Hans Rognlien.

FAKTA:

FK Toten - Ottestad 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Sigurd Erstsås (22), 1-1 Bjørn Førde (47), 1-2 Niclas Tilley Solhaug (60), 1-3 Oystein Stai (61) Totens beste: Bjørn Forde

Ottestads beste: Sverre Midtun og Sigurd Ertsås

Gult kort: Morten Olafsen, Toten

Dommer: Knut Ove Mjørud Hansen, Moelv

Tilskuere: Cirka 70

FK Toten (4-4-2): Pål Skjolås, Sebastian Hjelmtvedt, Lars Hensvold, Bjørn Førde, Morten Solheim, Audun Buflaten, Pål Glemmestad, Anders Lundstadsveen, Morten Olafsen (Trond Aas 70. min), Espen Langerud (Dag Alund 65. min), Fredrik Skjølås (Anders Kristoffersen 45. min)

Kilde: Oppland Arbeiderblad - Hans Ove Danielsen