Gå til hovedinnhold

Seier mot Nybergsund på hjemmebane

Lørdag ettermiddag var det klart for årets første hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen for A-laget vårt. På den andre banehalvdelen stod et nykomponert Nybergsund-lag, som er spådd å bite godt fra seg i årets serie. Vi bestemmer oss for å gå høyt på Nybergsund fra starten av, og sette trykk på dem. Det lykkes ikke helt, og vi blir spilt lave utover i førsteomgangen. Bortelaget finner rom på sidene gang på gang, og skaper flere gode sjanser. Vi henger i tauene, og er heldige som ikke får et mål i mot i løpet av omgangen. Selv om det stort sett er Nybergsund som har spillet og de største mulighetene, så er vi farlige de gangene vi er frempå. Med enda større nøyaktighet kunne vi fort straffet bortelaget. På tross av sjanser til begge lag står det 0-0 etter første omgang, og lagene går til pause etter en noe heseblesende omgang.

Vi bruker pausepraten fornuftig, og får justert de defensive problemene vi slet med i førsteomgangen. Med det går vi ut i andre omgang med stor tro på et godt resultat. Pausen virker å ha gjort oss godt. Vi kommer mer med i kampen, og Nybergsund er ikke like farlige de gangene de er frempå nå. Spillet bølger frem og tilbake, og nerven i kampen ligger der.

Etter 65 minutter får vi frispark i meget god posisjon foran gjestenes mål. Lars Johan Kollshaugen stiller seg opp for å ta dette. I garderoben før kampen sa Lars Johan: "Jeg har fortsatt ikke tapt en seriekamp med FK Toten". Og det så ikke ut som han hadde tenkt å gjøre det i dag heller. Kollshaugen skrur ballen på vakkert vis opp i keepers høyre kryss, og sender oss opp i ledelsen. Dette er ikke første gangen folk fra Østerdalen har sett denne høyrefoten prikke frispark.

1-0 målet ser ut til å gi oss energi. Vi tar mer og mer over kampen utover i omgangen. Det tar ikke lang tid før vår nysignerte spiss Daniel Kraska er på farten innenfor Nybergsunds 16-meter. Bortelagets forsvarer må ty til ulovlige midler, og legger Kraska i bakken. Dommeren peker på straffemerket. Dessverre for oss går keeper riktig vei og redder straffen. Dermed er det fortsatt spenning i kampen.

Vi gjør en del defensive bytter mot slutten av kampen, noe vi lykkes med. Forsvarslinja vår står solid bak der, og vinner de viktige duellene når Nybergsund pumper lange baller opp for utligning. Helt på tampen vinner vi ballen høyt oppe. Ballen ender i føttene til Daniel, som gjør alt på egenhånd. Han drar seg forbi to mann og setter ballen opp i nettaket. Dermed er kampen punktert. 

Det blir altså seier i andre kamp på rad. Vi står med 6 av 6 mulige poeng, noe som rett og slett er en drømmestart. Vi har spilt vakrere fotball på hjemmebane, men tar med oss tre veldig viktige poeng. En stor honnør til vår 12. mann i supporterklubben "20toten13", som stiller sterkt på sidelinjen som vanlig. Neste kamp for A-laget vårt er borte mot Raufoss 2 på Nammo stadion mandag 23. august kl. 19.30. Vi håper flest mulig tar turen over kommunegrensa for et skikkelig lokaloppgjør, og støtter oss i noe som ser ut til å bli en meget spennende høst. Vi ses på kamp!

Av Sander Imerslund HarefalletKommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bortetap mot serieleder Gjelleråsen

Lørdag ettermiddag reiste vi til bortekamp mot serieleder Gjelleråsen, som riktignok hadde en kamp mer spilt enn naboene våre i Gjøvik-Lyn. Hjemmelaget er et vanskelig lag å møte på Li kunstgress, og kampen startet i et skikkelig regnvær.  Spillemessig ble det en jevn førsteomgang, der både banespillet og sjansene var noenlunde jevnt fordelt: Vi lå kompakt og godt med lagdelene våre, og spilte fornuftig mot et sterkt kontringslag som Gjelleråsen. Vi kom for vår del til en rekke cornere, men den kanskje største sjansen vår var et frispark fra Filip som gikk like over mål. Midtveis i omgangen satte Gjelleråsen ballen i mål ved nærmeste stolpe etter et gjennomspill, linjedommeren vinket for offside, men dommeren overprøvde dessverre linjedommeren sin og godkjente målet. Synd for vår del, siden scoringen kom på det som muligens var Gjelleråsens første skikkelige målsjanse. Vi fortsatte vi omgangen med mye godt banespill, men klarte dessverre ikke å skape de store sjansene. Lagene gikk derm

Seier mot Stovner i serieåpningen

Lørdag ettermiddag var det endelig klart for serieåpning i Norsk Tipping-ligaen, etter halvannen sesong uten kamper. Turen gikk for vår del til Oslo, der vi skulle møte Stovner på Rommensletta, en trang og liten bane. Det lå derfor i kortene at dette kom til å bli en kamp med mange dueller og lite finspill. Til tross for dette tok vi en klar føring i kampen. Vi hadde ballen i laget det aller meste av første omgang, lyktes godt i det høye presset vårt, og spillet foregikk stort sett på Stovner sin banehalvdel. Vi kom etter hvert til noen gode sjanser, hjemmelagets keeper måtte i aksjon flere ganger, og ballen gikk to ganger i tverrliggeren bak ham etter corner. Etter en drøy halvtime fikk vi endelig uttelling på en fin overgang. Vi klarte å holde trykket oppe i Stovner sin 16-meter, og Simen Engelien til slutt kunne sette ballen i mål.  Etter dette kom hjemmelaget mer med i kampen, og rett før pause glapp det for oss. Stovner fikk tildelt et innkast midt på vår halvdel, vi rakk ikke å k