Gå til hovedinnhold

Seier mot Nybergsund på hjemmebane

Lørdag ettermiddag var det klart for årets første hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen for A-laget vårt. På den andre banehalvdelen stod et nykomponert Nybergsund-lag, som er spådd å bite godt fra seg i årets serie. Vi bestemmer oss for å gå høyt på Nybergsund fra starten av, og sette trykk på dem. Det lykkes ikke helt, og vi blir spilt lave utover i førsteomgangen. Bortelaget finner rom på sidene gang på gang, og skaper flere gode sjanser. Vi henger i tauene, og er heldige som ikke får et mål i mot i løpet av omgangen. Selv om det stort sett er Nybergsund som har spillet og de største mulighetene, så er vi farlige de gangene vi er frempå. Med enda større nøyaktighet kunne vi fort straffet bortelaget. På tross av sjanser til begge lag står det 0-0 etter første omgang, og lagene går til pause etter en noe heseblesende omgang.

Vi bruker pausepraten fornuftig, og får justert de defensive problemene vi slet med i førsteomgangen. Med det går vi ut i andre omgang med stor tro på et godt resultat. Pausen virker å ha gjort oss godt. Vi kommer mer med i kampen, og Nybergsund er ikke like farlige de gangene de er frempå nå. Spillet bølger frem og tilbake, og nerven i kampen ligger der.

Etter 65 minutter får vi frispark i meget god posisjon foran gjestenes mål. Lars Johan Kollshaugen stiller seg opp for å ta dette. I garderoben før kampen sa Lars Johan: "Jeg har fortsatt ikke tapt en seriekamp med FK Toten". Og det så ikke ut som han hadde tenkt å gjøre det i dag heller. Kollshaugen skrur ballen på vakkert vis opp i keepers høyre kryss, og sender oss opp i ledelsen. Dette er ikke første gangen folk fra Østerdalen har sett denne høyrefoten prikke frispark.

1-0 målet ser ut til å gi oss energi. Vi tar mer og mer over kampen utover i omgangen. Det tar ikke lang tid før vår nysignerte spiss Daniel Kraska er på farten innenfor Nybergsunds 16-meter. Bortelagets forsvarer må ty til ulovlige midler, og legger Kraska i bakken. Dommeren peker på straffemerket. Dessverre for oss går keeper riktig vei og redder straffen. Dermed er det fortsatt spenning i kampen.

Vi gjør en del defensive bytter mot slutten av kampen, noe vi lykkes med. Forsvarslinja vår står solid bak der, og vinner de viktige duellene når Nybergsund pumper lange baller opp for utligning. Helt på tampen vinner vi ballen høyt oppe. Ballen ender i føttene til Daniel, som gjør alt på egenhånd. Han drar seg forbi to mann og setter ballen opp i nettaket. Dermed er kampen punktert. 

Det blir altså seier i andre kamp på rad. Vi står med 6 av 6 mulige poeng, noe som rett og slett er en drømmestart. Vi har spilt vakrere fotball på hjemmebane, men tar med oss tre veldig viktige poeng. En stor honnør til vår 12. mann i supporterklubben "20toten13", som stiller sterkt på sidelinjen som vanlig. Neste kamp for A-laget vårt er borte mot Raufoss 2 på Nammo stadion mandag 23. august kl. 19.30. Vi håper flest mulig tar turen over kommunegrensa for et skikkelig lokaloppgjør, og støtter oss i noe som ser ut til å bli en meget spennende høst. Vi ses på kamp!

Av Sander Imerslund HarefalletKommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sterk opphenting ga uavgjort mot Grorud 2

Søndag var det duket for sesongens nest siste hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen, motstanderen var Grorud 2. Før kampen lå Grorud to poeng foran oss, så det lå an til å bli en tøff og tett batalje på ØTIP. Selv om det lå til rette for en jevn kamp, virket det ikke slik de første minuttene. Grorud kjørte kampen, og vi hang ikke med. De raske offensive spillerne deres skapte problemer for oss gjentatte ganger. Etter 18 spilte minutter fikk det unge Grorud-laget hull på byllen, og stillingen var dermed 0-1. Det så uansett ikke ut til at baklengsmålet vekket oss denne gangen. Når det står 35 minutter på tavla, har Grorud rukket å score både en og to ganger til. Dermed står det 0-3 på resultattavla ti minutter før pause. Etter 41 minutter er det endelig vi som er farlig frampå. Håkon Svellet skaffer en corner som han selv slår inn. Ballen lander på hodet til toppscoreren vår Daniel Kraska, som setter den i mål med et flott hodestøt. Vi har redusert til 1-3 rett før pause, noe som ga viktig m

Viktig borteseier mot Ull/Kisa 2

Søndag formiddag reiste A-laget vårt til Jessheim for en tidlig ettemiddagskamp mot Ull/Kisa 2. Vi visste at dette kom til å bli en svært viktig kamp, med seier ville vi kunne skaffe oss avstand til lagene nederst på tabellen. Vi startet kampen med å presse hjemmelaget høyt og skapte sjanser på løpende bånd. Både Jonas, Petter, Daniel og Håkon hadde gode muligheter der hjemmelagets keeper reddet fra kort hold, mens Filip avsluttet fra langt hold da keeper stod langt ute. Ballen ville uansett ikke i mål og det fortsatte med at Petter headet i tverrliggeren etter corner og at headingen fra Jonas som gikk i mål ble annullert for offside. Mot slutten av omgangen kom Ull/Kisa mer med i spillet, og hadde et par gode muligheter som heldigvis for oss ble avblåst for offside. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0, ganske utrolig etter en sjansebonanza av de sjeldne i første omgang. Mens vi før pause hadde en hel rekke sjanser uten å få ballen i mål, kom uttellingen raskt i andre omgang

Brødrene scorte til ingen nytte

Foto: Oppland Arbeiderblad Løten er en av de store opprykksfavorittene i 4. divisjon og stilte med mange spillere med erfaring fra høyere divisjoner. Likevel fikk de kamp til tre minutter gjenstod. Da reduserte Jesper Ulsrud til 3-4, men det offensive forsøket i sluttminuttene endte i to baklengsmål og 3-6 på måltavla etter 90 minutters spill. Dermed er FK Toten ute av cupen etter 2. kvalifiserende runde. - Resultatet er litt urettferdig - Vi gjør en bra kamp, men slipper inn to drittmål i første omgang. Vi burde også scoret på flere av våre store sjanser. Resultatet er litt urettferdig, men slik er det, sa brødrene Ulsrud etter kampen. 18 år gamle Rasmus ble toppscorer i 4. divisjon i fjor. Storebror Jesper på 20 år er tilbake etter et år i militæret. - Det er nok yngstemann som satser mest, men jeg kunne jo ikke være noe dårligere enn ham. Dette er jo første obligatoriske kampen vi spiller sammen ettersom jeg var i militæret i fjorårets sesong, sa Jesper Ulsrud etter å