N. Land videre på overtid

RAUFOSS: Det måtte til ekstraomganger da N. Land møtte FK Toten i NM-kvalifiseringen i storhallen på Raufoss i går. Etter ordinær spilletid sto det 2-2, men i avslutningen viste landingene seg sterkest.

VIDERE: N.Land (hvite trøyer) ble for sterke for FK Toten
i ekstraomgangen og slo ut totningene

Lagene hadde et spillemessig overtak i hver sin omgang, men i ekstraomgangene begynte det å røyne på kreftene for totningene. Det gjorde heller ikke oppgaven lettere at laget fikk en spiller utvist tidlig i første ekstraomgang. Senere måtte en spiller forlate banen med skade, og dermed avsluttet FK Toten kampen med ni spillere.

Bra start

N. Land innledet kampen riktig bra med fin utnyttelse av banebredden. Laget hadde likevel klare vansker med å overliste et fornuftig Toten-forsvar. Totningene ble liggende for lavt på banen og spilte seg sjelden fram til gode sjanser den første halvtimen. Det var landingene som scoret først, og det satte mer fart i kampen. FK Toten utliknet noen minutter senere på et frispark. Spillemessig var N. Land det førende laget de første 45 minuttene, men effektiviteten var på ingen måte god nok.

Mer Toten

FK Toten innledet andre omgang med høyere press og større aggressivitet. Det var likevel N. Land som scoret først også i denne omgangen, men det skjedde etter en lei miss av Totens keeper. Totningene lot seg ikke bringe ut av fatningen og spilte seg etter hvert fram til flere meget gode muligheter. Det var derfor ikke ufortjent da laget igjen utliknet - denne gangen etter en Corner. Flere mål ble det ikke i den ordinære kampen.

Holdt ikke

Ekstraomgangene begynte svært uheldig for FK Toten idet laget fikk en spiller utvist etter et par minutter. Det virket heller ikke som totningene var godt nok trent for ekstraomganger. Det ble nemlig tungt etter hvert, og selvsagt ekstra tungt da de måtte avslutte siste ekstraomgang med ni spillere. Da slo Terje Olebakken og N. Land til med to kjappe mål og sikret N. Land-avansement i NM-spillet.

Fakta:

N. Land - FK Toten 2-2 (1-1), 4-2 eeo.

Scoringer: 1-0 (34) Tore Kvernflaten, 1-1 (41) Pål Tallerud, 2-1 (51) Tore Kvernflaten, 2-2 (60) Frode Søbye, 3-2 (115) Terje Olebakken og 4-2 (117) Terje Olebakken

N. Lands beste: Tore Kvernflaten

FK Totens beste: Frode Søbye

Dommer: Jan Bratien, Raufoss - bra med fin bevegelse.

Gule kort: Jan Otto Nordeng, N. Land og Audun Solheim, Henning Lund og Annar Jensen, FK Toten.

Rødt kort: Svein Åge Bekkelund, FK Toten Tilskuere: 47

Kilde: Oppland Arbeiderblad, Arne Gonstad