Ny Toten-seier

SKREIA:
FK Toten kunne lørdag innkassere tre nye poeng etter seier 2-1 mot Lom. Dermed har Tom Strands mannskap fått en flott start på årets 3. divisjon med to triumfer på to kamper.

Etter en treg start på kampen, med få sjanser til begge lag, skjøt Henning Lund FK Toten i ledelsen etter 25 minutter. Lund fikk gå uforstyrret med ballen, og fyrte av et skudd som Loms keeper Erik Aasbakken ikke klarte å holde. Etter målet, og frem til pause hadde Lom noen Små muligheter, men dette avverget Toten-forsvaret anført av en meget opplagt Svein Åge Bekkelund.

Kom tilbake

Lom åpnet andre omgang klart best, og kunne scoret allerede etter fire minutter da de kom alene med innlånte Terje Kirsebom i Toten-målet. Lomspilleren ventet for lenge, og en glimrende takling av Tormod Haugen avverget scoring.
Lom styrte det meste de første tretti minuttene av 2. Omgang, og hadde flere muligheter til å utlikne Totens ledelse. Toten på sin side fikk lite til, og mulighetene de hadde ble som regel rotet bort med dårlige langskudd. Etter 79 minutter kom uttellingen for Lom, etter at Totens Arild Barkhald var uheldig å satte ballen i eget nett. Etter et innlegg fra en Lom-spiller, headet Barkhald ballen bak en sjanseløs Toten-keeper.

Raskt tilbake

Etter utlikningen gikk Toten rett i angrep. En god prestasjon av Annar Jensen, hvor han avsluttet med å runde keeper, for så å sette ballen i det tomme buret. Toten var dermed i ledelsen igjen rett etter Loms utlikning, og tre nye poeng var innen rekkevidde. Slutten av kampen ble en kamp på midtbanen, med en bra sjanse for Lom tre minutter før slutt. Innbytter Frode Aurimo headet utenfor på bakerste stolpe etter en godt slått corner.
– Jeg er godt fornøyd med at vi får tre poeng. Spillemessig er det vel ingen stor kamp, med mye kjemping og dueller. Lom er vanskelig å spille mot. De slår lange baller inn i feltet på dodballer, og er toffe. Ellers fikk vi ikke helt til spillet vårt, men vi hang bra med Lom, og det er ieg fornøyd med, sa en tilfreds Toten-trener Tom Strand.

FK Toten-Lom 2-1 (1-0)

Scoringer: 1-0 Henning Lund (25), 1-1 selvmål (78), 2-1 Annar Jensen (79).
FK Totens beste: Svein Age Bekkelund
Loms beste: Olav Gudbrand Øyen
Gule kort: Hans Rognlien, FK Toten og Øystein Fosstuen, Lom
Dommer: Tommy Frydenlund, Vardal IF
Tilskuere: Ca. 100

Kilde: Oppland Arbeiderblad, Robert Nedrud