Hjemmeseier mot Molde 2

Mandag 22. august var det klart for hjemmekamp mot Molde 2. Etter en lang periode med mange tap på rad var håpet at vi med en skikkelig laginnsats omsider skulle ha marginene litt med oss igjen. På hjemmebane har vi tross alt levert mange gode kamper denne sesongen, selv om det kun er mot Raufoss 2 det har blitt belønning i form av tre poeng. Av de andre sju hjemmekampene denne sesongen har seks endt med ett- eller tomålstap, og vi har spillemessig vært fullt på høyde med motstanderne. På bortebane har det blitt noen stygge tap, men også tre av bortekampene har vært helt jevnspilte.

Vi var derfor spente på hva vi kunne prestere mot det vi regnet med ville være et ungt og teknisk godt Molde-lag. Kampen startet som forventet med at Molde hadde mye ball, men uten å komme til de store sjansene. Etter 10 minutter hadde vi kommet oss høyere i banen, og Daniel K. fikk ballen med ryggen mot mål rett utenfor 16-meteren. To Molde-forsvarere prøvde å støte, men Daniel vendte bort begge med en glimrende tverrvending og dundret ballen tilbake i hjørnet med venstrebeinet. Den scoringen var det klasse over!

Etter et kvarters spill kom Kodjo fri på høyresiden og la inn foran mål. Der hang Sander i lufta mellom to Molde-forsvarere og stupheadet ballen i mål, 2-0 til oss. Og som ikke det var nok, fem minutter senere la Kodjo an til skudd rett utenfor 16-meteren. Ballen suste inn i det høyre krysset, utagbart for Molde-keeperen. Dette var tydeligvis dagen da vi scoret på sjansene våre, full uttelling og 3-0 etter 20 minutter! Etter dette trakk vi oss naturlig nok noe lenger tilbake i banen, Molde fortsatte å trille ball og kom til noen sjanser. Forsvarsrekka fungerte imidlertid veldig godt denne dagen, og helt bakerst var keeper Andreas trygg både i feltarbeidet og med beina. Vi kunne derfor gå til pause med en tremålsledelse.

Andre omgang startet som den første, med at Molde trillet ballen i laget og med mange gode crosspasninger som gjorde at vi måtte forflytte oss raskt. Forskjellen fra førsteomgangen var at Molde etter pause raskt fikk uttelling. Etter en frispilling på høyresida og innlegg foran mål ble ballen satt kontant i nettet på bakre stolpe. Der ble vi utspilt, og spenningen på tribunen steg. Det gjenstod tross alt nesten en hel omgang, skulle vi klare å holde unna? Gleden var derfor stor da Simen E. satte ballen i mål til 4-1 på et flott skudd bare fem minutter senere.

Resten av kampen ble det mange dueller og lite finspill, men vi klarte å beholde roen og tette igjen bakover. Vi kunne dermed juble for en solid lagseier, sammen med en for anledningen liten supportergjeng som støttet laget på en glimrende måte hele kampen igjennom.

Det gjenstår nå hjemmekamper mot Volda, Hødd 2, Lillehammer og Kongsvinger 2, samt bortekamper mot Hønefoss, Brumunddal, Elverum, Raufoss 2 og Spjelkavik. Så godt som all reisingen er dermed unnagjort, kun én langtur står igjen, og spiller vi som mot Molde 2 kan det bli mange poeng framover. Vi tar nå én kamp om gangen og prøver å ta med oss så mange trepoengere som mulig. Håper derfor at flest mulig kommer for å støtte oss framover, hjemmekampen mot Molde 2 var en veldig morsom opplevelse og et stort skritt i riktig retning.