Uavgjort mot Elverum på hjemmebane

Lørdag ettermiddag tok vi i mot Elverum til seriekamp på Østre Toten Idrettspark. Elverum var i OBOS-ligaen så sent som i 2017, og er en klubb med klare ambisjoner om opprykk. Laget deres har variert noe i prestasjonene denne sesongen, og var derfor avhengig av tre poeng mot oss. Vi var uansett innstilt på å gjøre det så vanskelig som mulig for hedmarkingene å komme til Lena. 

Elverum startet kampen i høyt tempo med hurtig pasningsspill, vi traff ikke med presset vårt og ble løpende mye imellom. Etter 11 minutter satte de sin første scoring, ballen ble stusset i mål fra kort hold etter en corner. I denne perioden ble vi presset kraftig bakover i banen, og Håkon fikk såvidt avverget ny scoring med en redning på streken etter et kvarters tid. Etter 20 minutter kom Elverum rundt på høyresida, innlegget stusset borti en av våre spillere og traff armen til Elverums toppscorer Magnus Solum før den gikk i mål. Dessverre for oss oppdaget ingen av dommerne denne handsen, til vår store frustrasjon. Den siste halvdelen av omgangen jevnet spillet seg noe ut, men det var fullt fortjent at Elverum gikk til pause med ledelse, selv om vi gjerne skulle vært det andre baklengsmålet foruten.

Vi har mistanke om at det vanket en liten "hårføner" fra trener Pål under pausepraten i Toten-garderoben. Det var nemlig et helt annet hjemmelag som kom på banen i andre omgang, innsatsen var på et annet nivå, og etter 10 minutter fikk vi lønn for strevet. Filip kom seg fri på høyresida og la et glimrende innlegg til Daniel, som hang i lufta på bakre stolpe og headet ballen i mål. Bare to minutter senere fikk vi frispark i god posisjon på siden av 16-meteren, Håkon slo ballen inn i feltet, og Elverum-spilleren som stod nærmest stoppet ballen med armen inne i straffefeltet. Dessverre oppdaget ingen av dommerne dette, og da vi brukte et sekund eller to på å fokusere på at vi skulle hatt straffespark utnyttet Elverum dette godt. De satte umiddelbart i gang en kontring, og 10 sekunder senere hadde de satt ballen i mål på motsatt side. Utrolig surt for oss, men gutta våre ga likevel ikke opp håpet om poeng.

Til tross for det sure baklengsmålet klarte vi å trykke Elverum bakover i banen, og det tok ikke lang tid før vi fikk uttelling. Et kvarter ut i andre omgang kom Thomas på et godt løp på høyresiden, la igjen til Simen som fikk slått inn, og nok en gang kom Daniel på bakre stolpe og satte ballen i mål. Alt lå dermed til rette for en spennende siste halvtime. Vi fortsatte å holde laget vårt mye mer kompakt enn i første omgang, Elverum var farlige på kontringer, men forsvarsrekka vår hadde relativt god kontroll. Et kvarter før slutt sparket Thomas og en Elverum-forsvarer kraftig sammen innenfor 16-meteren, men da vi heller ikke i den situasjonen fikk straffespark virket det som tiden skulle renne ut for oss. Kampuret passerte 90 minutter, men det ble lagt til en del pga. diverse skader. Fem minutter på overtid kom Lars Johan seg gjennom Elverum-forsvaret på venstresiden, la ballen over mot bakre stolpe, og nok en gang var Daniel på plass. Spissen vår kom svevende i lufta, ballen ble headet ned i mål, og utlikningen var et faktum langt inne i tilleggstiden.

Når kampen ble som den ble, var det utrolig godt at vi ihvertfall fikk ett poeng i belønning for innsatsen som ble lagt ned i andre omgang. Det hjelper lite å tenke på at vi kunne hatt alle tre poengene, nå må vi bare se framover mot de viktige kampene som kommer. Kommende helg er det bortekamp mot Ull/Kisa 2 på søndag, og uka deretter møter vi Gjøvik-Lyn hjemme på ØTIP til kveldskamp på onsdag. Vi er fortsatt ubeseiret på ØTIP siden oktober 2018, og gleder oss til å ta imot naboene våre fra Gjøvik. Men først er det Ull/Kisa på søndag, så nå gjelder det å bruke den kommende treningsuka godt!































Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fem nye signeringer for A-laget

Hvem blir den «lokale» kongen av 4. divisjon?

Seier for A-laget mot Reinsvoll