Gå til hovedinnhold

Viktig borteseier mot Ull/Kisa 2

Søndag formiddag reiste A-laget vårt til Jessheim for en tidlig ettemiddagskamp mot Ull/Kisa 2. Vi visste at dette kom til å bli en svært viktig kamp, med seier ville vi kunne skaffe oss avstand til lagene nederst på tabellen.

Vi startet kampen med å presse hjemmelaget høyt og skapte sjanser på løpende bånd. Både Jonas, Petter, Daniel og Håkon hadde gode muligheter der hjemmelagets keeper reddet fra kort hold, mens Filip avsluttet fra langt hold da keeper stod langt ute. Ballen ville uansett ikke i mål og det fortsatte med at Petter headet i tverrliggeren etter corner og at headingen fra Jonas som gikk i mål ble annullert for offside. Mot slutten av omgangen kom Ull/Kisa mer med i spillet, og hadde et par gode muligheter som heldigvis for oss ble avblåst for offside. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0, ganske utrolig etter en sjansebonanza av de sjeldne i første omgang.

Mens vi før pause hadde en hel rekke sjanser uten å få ballen i mål, kom uttellingen raskt i andre omgang. Håkon la en presis corner fra høyre, og på bakre stolpe fikk Petter stå uforstyrret og heade ballen i mål. Endelig lønn for strevet, og det føltes utrolig fortjent. Dessverre slapp vi etter dette hjemmelaget inn i kampen. Det unge hjemmelaget rullet opp flere fine angrep, og da de kombinerte på venstresiden innenfor 16-meteren vår og la ballen i 45 grader var vi fullstendig utspilt. Heldigvis gikk avslutningen fra 10 meter rett over målet vårt. 

Mot slutten av omgangen klarte vi å samle lagdelene våre bedre igjen. Et kvarter før slutt fikk vi corner fra venstre, og Håkon la nok en gang presist inn i feltet. Trond møtte ballen med pannebrasken midt foran mål, og ballen føk i nettet rett under tverrliggeren. Endelig kunne vi slippe skuldrene ned littegrann, nå gjaldt det bare å beholde kontrollen resten av kampen. 

Ull/Kisa kom til noen halvsjanser det siste kvarteret, men det var aldri ordentlig farlig foran målet vårt. I stedet kom Morten på et langt løp fra sin midtstopperposisjon med noen få minutter igjen, og spilte fri Daniel som scoret sikkert. Sluttresultatet ble dermed 3-0, en svært viktig seier som sendte oss opp til midten av tabellen etter denne runden. 

En spesiell ros til forsvarsrekka denne gangen, der Håkon, Petter, Trond x 2, Morten og Kodjo lå godt samlet, og sammen med keeperdebutant Sander klarte å holde buret rent. Vi ser nå fram mot lokaloppgjøret mot Gjøvik-Lyn hjemme på ØTIP allerede onsdag til uka. Vi er ubeseiret på ØTIP siden 2018, så det blir spennende å se om vi klarer å holde på den statistikken også mot naboene våre fra Gjøvik. Vel møtt på kamp!

Keeperdebutant Sander, målscorerne Daniel, Petter og Trond, samt Håkon med sine presise cornere, bidro alle til den viktige seieren på Jessheim.Takk igjen til supporterklubben for glimrende støtte under hele kampen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Viktig borteseier mot Kongsvinger 2

Søndag ettermiddag var det duket for den tiende serierunden i Norsk Tipping-ligaen. Motstanderen var Kongsvinger 2 på Gjemselund Stadion, et ungt lag som har vist seg å være gode i årets sesong. Vi var  spente på hvor vi stod etter to hjemmetap mot serieleder Gjøvik-Lyn og et meget sterkt Lillestrøm 2. Kampen starter som forventet – Kongsvinger har mye ball, mens vi ligger lavt i banen for å satse på overganger. Hjemmelaget har høyt tempo i alt de foretar seg, noe som gjør at vi henger litt etter, og det blir en del farligheter mot oss. For vår egen del sliter vi med å ta vare på ballen de gangene vi får låne den av det unge Kongsvinger-laget. Etter 30 spilte minutter får Kongsvinger frispark i farlig posisjon foran vår 16-meter. Kapteinen deres viser frem den gode dødballfoten sin, og skrur ballen ned i lengste hjørne. Vi ligger dermed under 1-0.  Baklengsmålet ser ut til å vekke laget vårt litt, og vi løfter oss flere hakk de neste minuttene. Syv minutter etter Kongsvinger sin scorin

Uavgjort mot Elverum på hjemmebane

Lørdag ettermiddag tok vi i mot Elverum til seriekamp på Østre Toten Idrettspark. Elverum var i OBOS-ligaen så sent som i 2017, og er en klubb med klare ambisjoner om opprykk. Laget deres har variert noe i prestasjonene denne sesongen, og var derfor avhengig av tre poeng mot oss. Vi var uansett innstilt på å gjøre det så vanskelig som mulig for hedmarkingene å komme til Lena.  Elverum startet kampen i høyt tempo med hurtig pasningsspill, vi traff ikke med presset vårt og ble løpende mye imellom. Etter 11 minutter satte de sin første scoring, ballen ble stusset i mål fra kort hold etter en corner. I denne perioden ble vi presset kraftig bakover i banen, og Håkon fikk såvidt avverget ny scoring med en redning på streken etter et kvarters tid. Etter 20 minutter kom Elverum rundt på høyresida, innlegget stusset borti en av våre spillere og traff armen til Elverums toppscorer Magnus Solum før den gikk i mål. Dessverre for oss oppdaget ingen av dommerne denne handsen, til vår store frustrasj