Gå til hovedinnhold

Sterk opphenting ga uavgjort mot Grorud 2
Søndag var det duket for sesongens nest siste hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen, motstanderen var Grorud 2. Før kampen lå Grorud to poeng foran oss, så det lå an til å bli en tøff og tett batalje på ØTIP.


Selv om det lå til rette for en jevn kamp, virket det ikke slik de første minuttene. Grorud kjørte kampen, og vi hang ikke med. De raske offensive spillerne deres skapte problemer for oss gjentatte ganger. Etter 18 spilte minutter fikk det unge Grorud-laget hull på byllen, og stillingen var dermed 0-1. Det så uansett ikke ut til at baklengsmålet vekket oss denne gangen. Når det står 35 minutter på tavla, har Grorud rukket å score både en og to ganger til. Dermed står det 0-3 på resultattavla ti minutter før pause. Etter 41 minutter er det endelig vi som er farlig frampå. Håkon Svellet skaffer en corner som han selv slår inn. Ballen lander på hodet til toppscoreren vår Daniel Kraska, som setter den i mål med et flott hodestøt. Vi har redusert til 1-3 rett før pause, noe som ga viktig motivasjon for de siste 45 minuttene.


Når vi kommer ut etter pausepraten ser vi ut som et nytt lag, vi vinner flere dueller og produserer flere sjanser. Etter åtte minutters spill av andre omgang slår vår keeper Sander Pettersen en lang ball framover til Daniel på spissplass, som plutselig er alene igjennom. Han gjør ingen feil, og triller ballen forbi keeper og i mål til 2-3. Vi øyner håp om poeng!

Fra vi scorer det andre målet og utover i omgangen er det flere sjanser til begge lag. Keeper Sander holder tett bakover og holder oss inne i kampen. Minuttene går, og vi presser på for utligning. Til slutt har klokka passert 90 minutter, og tiden virker å ebbe ut med et surt hjemmetap. Men igjen er toppscoreren vår frampå inne i Groruds boks. Kodjo Somesi kommer fri på høyresiden etter noen fine kombinasjoner, og får slått et presist innlegg som treffer pannebrasken til Daniel. Det blir som oftest mål når Daniel får ballen på hodet foran mål. Keeperen redder det første forsøket, men Daniel er høyest oppe på returen og setter ballen i mål med hodet. Dette var Daniels ellevte mål for sesongen, stillingen var 3-3, og dette ble også sluttresultatet i kampen.

Vi står dermed med 14 poeng og en 10. plass før de siste to kampene av årets sesong. Vi begynner å få en luke til lagene under streken, og det er tett oppover på tabellen. Det ser dermed ut til å kunne bli en spennende og morsom avslutning på sesongen. Neste kamp er Brumunddal borte, den kampen går førstkommende lørdag klokken 13.00. Vi håper at mange totninger tar turen over Mjøsbrua og støtter oss. Vel møtt på kamp!

Av Sander Imerslund Harefallet

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Viktig borteseier mot Kongsvinger 2

Søndag ettermiddag var det duket for den tiende serierunden i Norsk Tipping-ligaen. Motstanderen var Kongsvinger 2 på Gjemselund Stadion, et ungt lag som har vist seg å være gode i årets sesong. Vi var  spente på hvor vi stod etter to hjemmetap mot serieleder Gjøvik-Lyn og et meget sterkt Lillestrøm 2. Kampen starter som forventet – Kongsvinger har mye ball, mens vi ligger lavt i banen for å satse på overganger. Hjemmelaget har høyt tempo i alt de foretar seg, noe som gjør at vi henger litt etter, og det blir en del farligheter mot oss. For vår egen del sliter vi med å ta vare på ballen de gangene vi får låne den av det unge Kongsvinger-laget. Etter 30 spilte minutter får Kongsvinger frispark i farlig posisjon foran vår 16-meter. Kapteinen deres viser frem den gode dødballfoten sin, og skrur ballen ned i lengste hjørne. Vi ligger dermed under 1-0.  Baklengsmålet ser ut til å vekke laget vårt litt, og vi løfter oss flere hakk de neste minuttene. Syv minutter etter Kongsvinger sin scorin

Viktig borteseier mot Ull/Kisa 2

Søndag formiddag reiste A-laget vårt til Jessheim for en tidlig ettemiddagskamp mot Ull/Kisa 2. Vi visste at dette kom til å bli en svært viktig kamp, med seier ville vi kunne skaffe oss avstand til lagene nederst på tabellen. Vi startet kampen med å presse hjemmelaget høyt og skapte sjanser på løpende bånd. Både Jonas, Petter, Daniel og Håkon hadde gode muligheter der hjemmelagets keeper reddet fra kort hold, mens Filip avsluttet fra langt hold da keeper stod langt ute. Ballen ville uansett ikke i mål og det fortsatte med at Petter headet i tverrliggeren etter corner og at headingen fra Jonas som gikk i mål ble annullert for offside. Mot slutten av omgangen kom Ull/Kisa mer med i spillet, og hadde et par gode muligheter som heldigvis for oss ble avblåst for offside. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0, ganske utrolig etter en sjansebonanza av de sjeldne i første omgang. Mens vi før pause hadde en hel rekke sjanser uten å få ballen i mål, kom uttellingen raskt i andre omgang