Gå til hovedinnhold

Viktig borteseier mot Kongsvinger 2

Søndag ettermiddag var det duket for den tiende serierunden i Norsk Tipping-ligaen. Motstanderen var Kongsvinger 2 på Gjemselund Stadion, et ungt lag som har vist seg å være gode i årets sesong. Vi var  spente på hvor vi stod etter to hjemmetap mot serieleder Gjøvik-Lyn og et meget sterkt Lillestrøm 2.

Kampen starter som forventet – Kongsvinger har mye ball, mens vi ligger lavt i banen for å satse på overganger. Hjemmelaget har høyt tempo i alt de foretar seg, noe som gjør at vi henger litt etter, og det blir en del farligheter mot oss. For vår egen del sliter vi med å ta vare på ballen de gangene vi får låne den av det unge Kongsvinger-laget. Etter 30 spilte minutter får Kongsvinger frispark i farlig posisjon foran vår 16-meter. Kapteinen deres viser frem den gode dødballfoten sin, og skrur ballen ned i lengste hjørne. Vi ligger dermed under 1-0. 

Baklengsmålet ser ut til å vekke laget vårt litt, og vi løfter oss flere hakk de neste minuttene. Syv minutter etter Kongsvinger sin scoring er det vår tur til å få frispark i brukbar posisjon. Lars Johan Kollshaugen stiller seg opp for å ta dette, og han gjør det som han har gjort så mange ganger tidligere – skrur ballen med millimeters presisjon over muren, den treffer tverrliggeren helt oppe i vinkelen, og går i mål. Vi fortsetter å trykke på etter scoringen. Simen Engelien løper seg fri og får skutt fra skrå vinkel, men uheldigvis for vår del går ballen i treverket og ut denne gangen. Stillingen er dermed 1-1 når dommeren blåser av etter de første 45 minuttene.

Vi kommer ut fra pause med et par hakk opp i intensitet og nøyaktighet. Selv om Kongsvinger fortsatt har mye ball, er de ikke lenger like farlige. I tillegg klarer vi å være litt mer nøyaktige de gangene vi får tak i ballen. Dette fører til at vi flere ganger er farlig frempå. Lars Johan Kollshaugen og Emil Lie Nesheim-Hauge har hver sin gode mulighet til å sette inn en scoring, men hjemmelagets keeper får avverget. Vi har også en meget god keeper i Sander Ringelien Pettersen, som avverger flere gode muligheter fra Kongsvinger. Den redningen han har når hjemmelagets spiss blir spilt fri og kommer alene med keeper skal vise seg å bli helt matchavgjørende.

I det 87. spilleminutt skulle avgjørelsen komme. Kongsvinger får et innkast på egen banehalvdel. Midtstopperen deres er uheldig i det han blir kastet ballen til, og sklir slik at han mister balansen. Vår toppscorer Daniel Kraska er som alltid våken og på løp, og snapper umiddelbart opp ballen. Daniel kommer alene med keeper, er sikker og setter ballen nede i høyre hjørne. Vi leder 2-1 over Kongsvinger på Gjemselund! 

De siste minuttene handler om å stå imot det siste presset fra hjemmelaget, noe vi klarer med bravur. Dommeren blåser av kampen, og vi tar med oss tre viktige poeng. En ekstra takk til supportergruppa vår «20Toten13», som hjelper oss til seier gjennom hele kampen. Nå er det seks poeng ned til streken, og det kan se ut til at vi ligger godt an til fornyet kontrakt i 3. divisjon selv om det fortsatt gjenstår tre viktige kamper av sesongen. Neste kamp er hjemme mot Grorud 2 førstkommende søndag klokken 15.00. Vel møtt på kamp!

Av Sander Imerslund Harefallet
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sterk opphenting ga uavgjort mot Grorud 2

Søndag var det duket for sesongens nest siste hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen, motstanderen var Grorud 2. Før kampen lå Grorud to poeng foran oss, så det lå an til å bli en tøff og tett batalje på ØTIP. Selv om det lå til rette for en jevn kamp, virket det ikke slik de første minuttene. Grorud kjørte kampen, og vi hang ikke med. De raske offensive spillerne deres skapte problemer for oss gjentatte ganger. Etter 18 spilte minutter fikk det unge Grorud-laget hull på byllen, og stillingen var dermed 0-1. Det så uansett ikke ut til at baklengsmålet vekket oss denne gangen. Når det står 35 minutter på tavla, har Grorud rukket å score både en og to ganger til. Dermed står det 0-3 på resultattavla ti minutter før pause. Etter 41 minutter er det endelig vi som er farlig frampå. Håkon Svellet skaffer en corner som han selv slår inn. Ballen lander på hodet til toppscoreren vår Daniel Kraska, som setter den i mål med et flott hodestøt. Vi har redusert til 1-3 rett før pause, noe som ga viktig m

Viktig borteseier mot Ull/Kisa 2

Søndag formiddag reiste A-laget vårt til Jessheim for en tidlig ettemiddagskamp mot Ull/Kisa 2. Vi visste at dette kom til å bli en svært viktig kamp, med seier ville vi kunne skaffe oss avstand til lagene nederst på tabellen. Vi startet kampen med å presse hjemmelaget høyt og skapte sjanser på løpende bånd. Både Jonas, Petter, Daniel og Håkon hadde gode muligheter der hjemmelagets keeper reddet fra kort hold, mens Filip avsluttet fra langt hold da keeper stod langt ute. Ballen ville uansett ikke i mål og det fortsatte med at Petter headet i tverrliggeren etter corner og at headingen fra Jonas som gikk i mål ble annullert for offside. Mot slutten av omgangen kom Ull/Kisa mer med i spillet, og hadde et par gode muligheter som heldigvis for oss ble avblåst for offside. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0, ganske utrolig etter en sjansebonanza av de sjeldne i første omgang. Mens vi før pause hadde en hel rekke sjanser uten å få ballen i mål, kom uttellingen raskt i andre omgang

Brødrene scorte til ingen nytte

Foto: Oppland Arbeiderblad Løten er en av de store opprykksfavorittene i 4. divisjon og stilte med mange spillere med erfaring fra høyere divisjoner. Likevel fikk de kamp til tre minutter gjenstod. Da reduserte Jesper Ulsrud til 3-4, men det offensive forsøket i sluttminuttene endte i to baklengsmål og 3-6 på måltavla etter 90 minutters spill. Dermed er FK Toten ute av cupen etter 2. kvalifiserende runde. - Resultatet er litt urettferdig - Vi gjør en bra kamp, men slipper inn to drittmål i første omgang. Vi burde også scoret på flere av våre store sjanser. Resultatet er litt urettferdig, men slik er det, sa brødrene Ulsrud etter kampen. 18 år gamle Rasmus ble toppscorer i 4. divisjon i fjor. Storebror Jesper på 20 år er tilbake etter et år i militæret. - Det er nok yngstemann som satser mest, men jeg kunne jo ikke være noe dårligere enn ham. Dette er jo første obligatoriske kampen vi spiller sammen ettersom jeg var i militæret i fjorårets sesong, sa Jesper Ulsrud etter å