Hvem blir den «lokale» kongen av 4. divisjon?

Etter en heller slett prestasjon i spådommer forrige sesong er det to offensive spåmenn vi møter i den innerste mørke kroken på stamstedet Lena Grill. Gjennom vinteren har den lokale rivaliseringen nådd nye høyder. Hvem blir «kongen» av 4. divisjon på Østre Toten?

Dette er et tema som får spåmennene Per Johan Eng og Trond Aass til å tenne skikkelig til. De har fulgt utviklingen gjennom vinteren nøye. Nyopprykkede Skreia har fått Pål Tallerud som ny trener og har forsterket stallen med lokale «stjerner». Kolbu/KK har gått ut med høy sigarføring og annonsert at målsettingen er opprykk. FK Toten ligger lavere i terrenget og satser fortsatt sterkt på egen rekrutering, men vil så absolutt være med i kampen om «kongetittelen».

FK Toten foran Kolbu/KK

Dette utgangspunktet gir grunnlag for nøye vurderinger og godt gjennomtenkte spådommer. -Både Skreia og Kolbu/KK vil kjempe i toppen. Med de investeringene Skreia har gjort i spillerstallen sin bør de ha best forutsetninger for å lykkes, men hverken de eller Kolbu/KK vil rykke opp. FK Toten vil komme foran kolbuingene på tabellen, men Skreia vil nok bli best av de tre. Min favoritt til å rykke opp er Lillehammer, sier Per Johan. Dermed har han tradisjonen tro gitt sitt årlige stikk til kolbuingene.

Trond gjør seg sine refleksjoner. -Hvis Skreia og Kolbu/KK utroper seg selv som opprykkskandidater og det skulle vise seg at FK Toten kommer foran dem på tabellen, så må vel vi ligge godt an, humrer han. Men fra spøk til alvor. Trond tror ikke hans kjære FK Toten vil kjempe om topplassen, men en plass på øverste halvdel bør være innenfor rekkevidde.

Egen rekruttering

Bakgrunnen for det er at han mener FK Toten har en sterkere tropp enn i fjor. Noen nyervervelser har kommet til og i tillegg har unggutta blitt et år eldre. -Vi satser på egen rekruttering, som vi alltid har gjort og har store treningsgrupper på gutt og junior. Det ser lyst ut med tanke på framtida. Progresjonen gjennom vinteren har vært bra. Vi har trent godt, avansert til 1. runde i cupen og slått Kolbu/KK i treningskamp. Den lokale rivaliseringen er vekket til live. 

-Vi er nesten tilbake til den lokale patriotismen fra gamle dager med kampen mellom Kapp, Lena og Skreia om å ha det beste fotball-laget på Østre Toten. At vi nå igjen står med tre lokale lag som kjemper om hegemoniet på bygda skaper større interesse og har tent en ekstra gnist hos oss også. Flere av spillerne har faktisk lagt ned treningsøkter på egenhånd for å stå best mulig rustet til sesongens bataljer. Det er tydelig at lokalfotballen fortsatt betyr mye, selv om jeg fortsatt mener at et samarbeid på Østre Toten hadde vært det beste med tanke på å utvikle gode fotballspillere, sier Trond.

Jevnt i toppen

Etter at krystallkula er nøye polert og gransket har klarsynet åpenbart seg for våre to spåmenn: Det vil bli jevnere i toppen enn noen gang, er den bastante spådommen. Hele sju til åtte lag er gode nok til å kjempe i toppen. Det har derfor vært en vanskelig oppgave, men etter mye hodebry og søken etter åpenbaringer har valget falt på Lillehammer som den største opprykkskandidaten.

-Det har vært vanskelig å få et skikkelig klarsyn. Til det peker det seg ut for mange kandidater. Det enkleste er å begynne å plassere lag i bunnen. Her er det noen som klart skiller seg ut. Faaberg har mistet mange spillere til blant annet Follebu, og det skal vel mye til for at Valdres og Gjøvik Lyn 2 skal karre seg over den berømmelige nedrykksstreken.

Skreia beste lokale

-I toppen er det vanskeligere. Selv om to av våre lokale rivaler satser hardt, tror vi Lillehammer og Brumunddal vil komme foran dem på tabellen. Deretter kommer Skreia, FK Toten, Kolbu/KK og Raufoss 2. Vi har ikke helt oversikten over «midtsjiktet», men stoler på klarsynet og har satt opp tabellen ut fra det. Så får vi bare håpe at den er så nær fasiten som mulig når sesongen avsluttes senhøstes.

De to spåmennene gleder seg til sesongen sparkes i gang og håper resultatene er i tråd med klarsynet de har hatt gjennom en lang vinter og vår. Forberedelsessesongen har vært lang for våre lokale klubber, men det har den også vært for våre to trofaste spåmenn Per Johan Eng og Trond Aass.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fem nye signeringer for A-laget

Seier for A-laget mot Reinsvoll

Glohett på Hadeland.