Seriestart og 1. runde i NM nærmer seg for A-laget

Datoen er 04. april og det nærmer seg seriestart med stormskritt. Vi benytter anledningen til å komme med en tilstandsrapport fra vårt 4. divisjonslag.

Progressiv oppkjøring

Vårt trenerteam med Geir Grønstad og Lars Johan Kollshaugen er godt fornøyd med oppkjøringen. «Treningene har gradvis blitt bedre utover nyåret. Vi er nå en solid stamme på hver trening, stemningen er god, samtidig som spillerne har et ønske om å bli litt bedre fotballspillere hver gang de møter opp på trening. Det er rett og slett en positiv trend i laget» uttaler hovedtrener Grønstad.

Laget har spilt fire treningskamper i tillegg til to cupkamper i oppkjøringen:

Toten – Lillehammer      2-5

Toten – Kolbu/KK            1-0

Toten – Lillehammer      1-2

Toten - Ridabu                 1-3

Disse kampene har gitt litt varierende resultater, men har gitt oss godt utbytte, og vi har sett en progresjon gjennom vinteren.

Cupfeber

Cupen er en viktig del av norsk fotball, og dette er en bonus for alle lag i lavere divisjoner. Vi startet vår cupreise med hjemmekamp mot Faaberg i 1. kvalifiseringsrunde. Denne kampen ble en oppvisning i god angrepsfotball, og det endte med en meget overbevisende 12-2 seier.

Kampreferat kan du lese her:

https://a.fktoten.no/2024/03/a-laget-med-storseier-og-avansement-i.html

Noe overraskende fikk vi også hjemmekamp i 2. kvalifiseringsrunde. 5. divisjonslaget Sander IL ble motstander. Mange tenkte nok da at dette skulle bli en enkel reise til 1. runde, men Sander IL viste at de er et godt 5.disivjonslag. Kampen endte med 3-2 seier. Etter å ha ledet 3-0, ble det litt spenning på slutten da de grønnkledde reduserte til 3-2 på overtid. Mange var nok ikke helt fornøyd med prestasjonen den siste halvdelen av denne kampen, men vi må huske på at Sander IL slo ut et hardt satsende Eidsvold IF i 1.kvalifiseringsrunde, så de er slettes ikke noe dårlig lag.

Kampreferat kan du lese her:

https://a.fktoten.no/2024/03/seier-mot-sander-og-elverum-i-1-runde.html

I 1.runde skal vi møte Elverum på ØTIP. Elverum er vi godt kjent med etter å ha møtt de i både 2021 og 2022 da vi var i Norsk Tipping ligaen. De er et meget godt 3.divisjonslag og vi forventer en tøff batalje, men vi vet at på ØTIP er vi vonde å slå.

Trener Grønstad er fornøyd med oppsettet: «Her har vi en fair mulighet til å gå videre til 2.runde. Når vi er på vårt beste, vet vi at vi kan hamle opp med mange gode lag hjemme på ØTIP.».

Kampen spilles 11. april 19:30!


Bilde: Målscorere mot Faaberg i NM-kvaliken

Tanker rundt seriespillet og avdelingen

Det blir nok en gang korte reiseavstander i en lokal 4. divisjonsavdeling. Kvalitetsmessig er det kanskje jevnere enn noen gang. Der vi før om årene kanskje har sett en klar favoritt, ser vi nå mange lag som skal kjempe helt i toppen. Lillehammer, Brumunddal, Nybergsund, Gran, Raufoss 2, Ottestad og Kolbu/KK er lag som alltid har vist at de hører hjemme i toppen. I tillegg til de to nyopprykkede lagene Skreia og Ridabu, som tydelig legger ned ressurser for å være med å prege avdelingen.

På spørsmål om Totens målsetning for sesongen, svarer Grønstad følgende: «Det er mange tøffe lag i avdelingen og ingen lette kamper. Målsetningen er å utvikle laget. Resultatmessig må vi ha en målsetning om å være best i Østre Toten. Klarer man det blir man antakeligvis blant topp fire. Men vel så viktig som tabellposisjon er det å utvikle og slippe til unge spillere. Vi ønsker å være en klubb som utvikler både klubb, lag og enkeltindivider.

Toten-filosofien har jo hele tiden vært å utvikle unge spillere, i håp om de kan ta steget videre. I år har vi sett fin utvikling på flere unge spillere. Martin Kjelstad Forø har vært fast som midtstopper i oppkjøringen. I tillegg har vi hatt hospitanter som har vist gode takter. Håkon Kobberstad, Odin Nestaas og Håvard Jægersborg Nyseth er noen av disse. Odin Nestaas scoret også et vakkert mål mot Faaberg i kvalifiseringskampen til NM.

Det er ingen tvil om at det i fjorårets sesong var litt varierende resultater og prestasjoner. Grønstad svarer følgende på spørsmål om hva som må bli bedre denne sesongen: «Det positive er at vi ofte hever vårt eget nivå når møter gode motstandere. Utfordringen har vært å holde fokus og prestere like godt når vi møter antatt svakere lag. Vi ga bort alt for mange poeng mot lagene bak oss på tabellen i fjor. Klarer vi å heve bunnivået, så tror jeg det blir en meget god sesong. For mot de gode har vi vist at vi presterer godt».

Spillerstall

Keepere: Marius Løvstad, Andreas Bøe Nilsen og Sander Pettersen.

Utespillere: Daniel Lisowski, Trond Aass, Martin Kjelstad Forø, Joakim Omdahl Bjørnerud, Simen Fodstad, Trond Fodstad, Jacob Wainwright Hveem, Mads Wainwright Hveem, Oliver Kjeldsberg-Worrall, Sander Lafton, Sander Imerslund Harefallet, Jonas Imerslund Harefallet, Håkon Svellet, Andreas Assar Åkeson, Simen Engelien, Simen Sætheren Øfstbø, Endre Holtet Moe og Tamirlan Magomadov.

Hospitanter: Håkon Kobberstad, Odin Nestaas og Håvard Jægersborg Nyseth.

Vi har i løpet av vinteren fått inn fem nye spillere. Mer om dette kan du lese her:

https://a.fktoten.no/2024/03/fem-nye-signeringer-for-laget.html

Fra sist sesong har vi mistet Filip Burkhardt. Den polske teknikeren er for tiden tilbake i hjemlandet. Kanskje ser vi Filip igjen i Toten-drakt senere denne sesongen, men uansett så takker vi for det gode bidraget så langt.

God sesong og vel møtt på ØTIP!

Bilde: Filip Burkhardt i aksjon for oss 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fem nye signeringer for A-laget

Seier for A-laget mot Reinsvoll

Glohett på Hadeland.