Brødrene scorte til ingen nytte

Løten er en av de store opprykksfavorittene i 4. divisjon og stilte med mange spillere med erfaring fra høyere divisjoner. Likevel fikk de kamp til tre minutter gjenstod. Da reduserte Jesper Ulsrud til 3-4, men det offensive forsøket i sluttminuttene endte i to baklengsmål og 3-6 på måltavla etter 90 minutters spill. Dermed er FK Toten ute av cupen etter 2. kvalifiserende runde.

- Resultatet er litt urettferdig

- Vi gjør en bra kamp, men slipper inn to drittmål i første omgang. Vi burde også scoret på flere av våre store sjanser. Resultatet er litt urettferdig, men slik er det, sa brødrene Ulsrud etter kampen.

18 år gamle Rasmus ble toppscorer i 4. divisjon i fjor. Storebror Jesper på 20 år er tilbake etter et år i militæret.

- Det er nok yngstemann som satser mest, men jeg kunne jo ikke være noe dårligere enn ham. Dette er jo første obligatoriske kampen vi spiller sammen ettersom jeg var i militæret i fjorårets sesong, sa Jesper Ulsrud etter å ha fordøyd cupexiten på hjemmebane.

Personlige feil

FK Toten hadde to-tre meget gode målsjanser, og styrte åpningen av kampen. Det var likevel Løten som tok ledelsen. En grov pasningsfeil foran egen 16-meter forærte Løten ledelsen. Toten FK fortsatte med godt offensivt spill. Spesielt på høyresiden skapte hjemmelaget mange gode muligheter ved Thomas Løkken og Sindre Solberg. På et av disse innleggene var Joakim Bjørnerud først på ballen og ordnet 1-1. Løten utnyttet et nytt balltap på Totens banehalvdel, spilte seg nydelig gjennom et åpent Toten-forsvar og ordnet 2-1. Før Rasmus Ulsrud stusset inn en god corner fra Håkon Svellet og sørget for 2-2 ved pause. Etter en underholdende første omgang med høyt tempo til å være to 4. divisjonslag.

I andre omgang løftet Løten laget litt høyere i banen og tok styringen mot et hjemmelag som ble spilt lavere i banen. Toten FK var heller ikke like presise på innlegg og bevegleser da de kom i angrep. To gode redninger av keeper Thor Even Johansen hindre scoring til Erik Wettermarks gutter. Før FK Toten fikk sin første store sjanse etter pause.

Snytt for straffe

På en overgang kom en Toten-spiller igjennom og ble klart felt innenfor 16-meteren. Det fikk ikke dommeren med seg fra sin posisjon bak spillerne og vinket spillet videre. I stedet for mulighet til å ta ledelsen på straffespark gikk Løten i angrep. Inne i feltet fikk Tom Vidar Martinsen stå helt alene. Den tidligere Elverum-stopperen grep sjansen og headet inn 3-2 til Løten.

FK Toten ga seg ikke og var bare millimetere fra 3-3 da Erik Fodstad stupheadet Rasmus Ulsruds fine innlegg i stanga. Noen minutter senere ble det dømt straffe. Lars Alund var litt på etterskudd mot Løtens raske Emil Lynum, og Øyvind Mellum satte straffen sikkert i mål.

Innbytter Petter Haugen hadde en god sjanse, men Løten hadde god kontroll og så ut til å styre mot 4-2-seier da kampen ebbet mot slutten. Tre minutter før full tid klarte innbytter Jesper Ulsrud å redusere til 3-4 på en flott lobb. Da hadde Toten lagt om til 3:5:2-formasjon og satset alt framover. Det ble nådeløst straffet med to Løten-scoringer mot et vidåpent Toten-forsvar.

Mye rutine

FK Toten var fullt på høyde og vel så det før pause, men i andre omgang viste Løten at de hadde et mannskap med det lille ekstra. Spillere som Tom Vidar Martinsen, Øyvind Mellum, Emil Lynum, Valdrin Rexhaj og Marius Holt har masse erfaring fra høyere nivå en 4. divisjon. Hedmarkingene hadde den ekstra dimensjonen som skulle til og vant fortjent etter 90 minutter, men FK Toten har all grunn til å være fornøyd med mye i denne kampen.

- Jeg synes vi var solide, men Løten har disse enkeltspillerne som kan avgjøre. Spillemessig synes jeg vi er bedre enn dem. I hvertfall i første omgang. I andre omgang sprekker vi opp litt. Vi gjør litt for mange personlige feil, og har heller ikke marginene med oss. Selv om vi tapte, så er det mye positivt å ta med seg, og vi fikk vist at vi kan være på høyde med en av avdelingsfavorittene som satser knallhardt. Det skal vi ta med oss videre, sa trener Pål Tallerud.

Fakta

FK Toten - Løten 3-6 (2-2)

Scoringer: 0-1 Marius Holt (12), 1-1 Joakim Bjørnerud (26), 1-2 Christoffer Haugen Skiaker (38), 2-2 Rasmus Ulsrud (42), 2-3 Tom Vidar Martinsen (67), 2-4 Øyvind Mellum (str-77), 3-4 Jesper Ulsrud (87), 3-5 Mellum (88) og 3-6 Emil Lynum (90)

FK Totens beste: Thomas Løkken og Erik Fodstad

Løtens beste: Tom Vidar Martinsen

Gule kort: Trond Aass, FK Toten og Øyvind Mellum, Løten

Dommer: Pål Riiser Berg, Furnes - hadde dårlig vinkel da FK Toten skulle hatt straffespark i andre omgang. Ellers god dømming.

Tilskuere: 63 betalende (ca 100 totalt)

Kilde: Oppland Arbeiderblad, Publisert: 05. april 2017, Her er lenke til artikkelen
Skrevet av: Knut Befring, republisert med tillatelse