Gå til hovedinnhold

Tap for Gjøvik-Lyn i 1. runde NM

Lørdag var det klart for A-laget sin første tellende kamp siden opprykksfinalen mot Trysil i oktober 2019. Med Gjøvik-Lyn som motstander var det duket for første runde i cupen. Været var strålende, og rammene lå til rette for en fotballfest.

Kampen starter som forventet. De to lagene kjenner på hverandre, det blir en del lange baller, men det tar ikke lang tid før det smeller fra Gjøvik-Lyn. Ballen faller ned på rundt 25 meter, høyrebacken deres får drømmetreff, og sender ballen utakbart opp i høyre kryss. Med det får vi en verst tenkelig start, og ligger under før det har gått 10 minutter.

Etter 1-0 målet til Gjøvik-Lyn får vi samlet oss. Vi tør etterhvert å trille ballen mer, og har mye av initiativet resten av omgangen. Det blir noen farligheter ut av det til tider gode spillet vårt, men vi får dessverre ikke ballen i mål. Dermed går vi til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget, etter en solid 1.omgang fra vår side.

Når kampen kommer i gang igjen etter pause, klarer vi ikke å videreføre det gode spillet fra førsteomgangen. Utover i andreomgangen begynner vi å kjenne på den høye temperaturen og tempoet i kampen. Gjøvik-Lyn får kampen inn i sitt spor, det blir mye «Hawaii-fotball» fra vår side, og vi klarer ikke å ta tak i kampen igjen. Dette gjør at vi sprekker opp bakover på banen, og Gjøvik-Lyn skaper mange store sjanser. Etter 56 minutter utnytter de dette, og setter sitt andre mål for dagen. 

Vi prøver etterhvert å sende opp flere folk for og sette press på hjemmelaget, men det blir lite ut av det. Dommeren blåser til slutt av kampen, og vi må bare innse at vi er ute av cupen for denne gang. Vi taper kampen mot et Gjøvik-Lyn lag som blir en av de store favorittene i avdelingen vår den kommende sesongen.

Fredag møter vi Kolbu KK til treningskamp, noe som blir det eneste møtet med naboene våre denne sesongen. Dette blir generalprøven får før det braker løs i serien borte mot Stovner lørdag 7. august. Vel møtt på fredag mot Kolbu KK klokken 19.00 på Østre Toten Idrettspark.
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bortetap mot serieleder Gjelleråsen

Lørdag ettermiddag reiste vi til bortekamp mot serieleder Gjelleråsen, som riktignok hadde en kamp mer spilt enn naboene våre i Gjøvik-Lyn. Hjemmelaget er et vanskelig lag å møte på Li kunstgress, og kampen startet i et skikkelig regnvær.  Spillemessig ble det en jevn førsteomgang, der både banespillet og sjansene var noenlunde jevnt fordelt: Vi lå kompakt og godt med lagdelene våre, og spilte fornuftig mot et sterkt kontringslag som Gjelleråsen. Vi kom for vår del til en rekke cornere, men den kanskje største sjansen vår var et frispark fra Filip som gikk like over mål. Midtveis i omgangen satte Gjelleråsen ballen i mål ved nærmeste stolpe etter et gjennomspill, linjedommeren vinket for offside, men dommeren overprøvde dessverre linjedommeren sin og godkjente målet. Synd for vår del, siden scoringen kom på det som muligens var Gjelleråsens første skikkelige målsjanse. Vi fortsatte vi omgangen med mye godt banespill, men klarte dessverre ikke å skape de store sjansene. Lagene gikk derm

Seier mot Nybergsund på hjemmebane

Lørdag ettermiddag var det klart for årets første hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen for A-laget vårt. På den andre banehalvdelen stod et nykomponert Nybergsund-lag, som er spådd å bite godt fra seg i årets serie. Vi bestemmer oss for å gå høyt på Nybergsund fra starten av, og sette trykk på dem. Det lykkes ikke helt, og vi blir spilt lave utover i førsteomgangen. Bortelaget finner rom på sidene gang på gang, og skaper flere gode sjanser. Vi henger i tauene, og er heldige som ikke får et mål i mot i løpet av omgangen. Selv om det stort sett er Nybergsund som har spillet og de største mulighetene, så er vi farlige de gangene vi er frempå. Med enda større nøyaktighet kunne vi fort straffet bortelaget. På tross av sjanser til begge lag står det 0-0 etter første omgang, og lagene går til pause etter en noe heseblesende omgang. Vi bruker pausepraten fornuftig, og får justert de defensive problemene vi slet med i førsteomgangen. Med det går vi ut i andre omgang med stor tro på et godt resulta

Seier mot Stovner i serieåpningen

Lørdag ettermiddag var det endelig klart for serieåpning i Norsk Tipping-ligaen, etter halvannen sesong uten kamper. Turen gikk for vår del til Oslo, der vi skulle møte Stovner på Rommensletta, en trang og liten bane. Det lå derfor i kortene at dette kom til å bli en kamp med mange dueller og lite finspill. Til tross for dette tok vi en klar føring i kampen. Vi hadde ballen i laget det aller meste av første omgang, lyktes godt i det høye presset vårt, og spillet foregikk stort sett på Stovner sin banehalvdel. Vi kom etter hvert til noen gode sjanser, hjemmelagets keeper måtte i aksjon flere ganger, og ballen gikk to ganger i tverrliggeren bak ham etter corner. Etter en drøy halvtime fikk vi endelig uttelling på en fin overgang. Vi klarte å holde trykket oppe i Stovner sin 16-meter, og Simen Engelien til slutt kunne sette ballen i mål.  Etter dette kom hjemmelaget mer med i kampen, og rett før pause glapp det for oss. Stovner fikk tildelt et innkast midt på vår halvdel, vi rakk ikke å k