Seier mot Nybergsund på hjemmebane

Lørdag ettermiddag var det klart for årets første hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen for A-laget vårt. På den andre banehalvdelen stod et nykomponert Nybergsund-lag, som er spådd å bite godt fra seg i årets serie. Vi bestemmer oss for å gå høyt på Nybergsund fra starten av, og sette trykk på dem. Det lykkes ikke helt, og vi blir spilt lave utover i førsteomgangen. Bortelaget finner rom på sidene gang på gang, og skaper flere gode sjanser. Vi henger i tauene, og er heldige som ikke får et mål i mot i løpet av omgangen. Selv om det stort sett er Nybergsund som har spillet og de største mulighetene, så er vi farlige de gangene vi er frempå. Med enda større nøyaktighet kunne vi fort straffet bortelaget. På tross av sjanser til begge lag står det 0-0 etter første omgang, og lagene går til pause etter en noe heseblesende omgang.

Vi bruker pausepraten fornuftig, og får justert de defensive problemene vi slet med i førsteomgangen. Med det går vi ut i andre omgang med stor tro på et godt resultat. Pausen virker å ha gjort oss godt. Vi kommer mer med i kampen, og Nybergsund er ikke like farlige de gangene de er frempå nå. Spillet bølger frem og tilbake, og nerven i kampen ligger der.

Etter 65 minutter får vi frispark i meget god posisjon foran gjestenes mål. Lars Johan Kollshaugen stiller seg opp for å ta dette. I garderoben før kampen sa Lars Johan: "Jeg har fortsatt ikke tapt en seriekamp med FK Toten". Og det så ikke ut som han hadde tenkt å gjøre det i dag heller. Kollshaugen skrur ballen på vakkert vis opp i keepers høyre kryss, og sender oss opp i ledelsen. Dette er ikke første gangen folk fra Østerdalen har sett denne høyrefoten prikke frispark.

1-0 målet ser ut til å gi oss energi. Vi tar mer og mer over kampen utover i omgangen. Det tar ikke lang tid før vår nysignerte spiss Daniel Kraska er på farten innenfor Nybergsunds 16-meter. Bortelagets forsvarer må ty til ulovlige midler, og legger Kraska i bakken. Dommeren peker på straffemerket. Dessverre for oss går keeper riktig vei og redder straffen. Dermed er det fortsatt spenning i kampen.

Vi gjør en del defensive bytter mot slutten av kampen, noe vi lykkes med. Forsvarslinja vår står solid bak der, og vinner de viktige duellene når Nybergsund pumper lange baller opp for utligning. Helt på tampen vinner vi ballen høyt oppe. Ballen ender i føttene til Daniel, som gjør alt på egenhånd. Han drar seg forbi to mann og setter ballen opp i nettaket. Dermed er kampen punktert.

Det blir altså seier i andre kamp på rad. Vi står med 6 av 6 mulige poeng, noe som rett og slett er en drømmestart. Vi har spilt vakrere fotball på hjemmebane, men tar med oss tre veldig viktige poeng. En stor honnør til vår 12. mann i supporterklubben "20toten13", som stiller sterkt på sidelinjen som vanlig. Neste kamp for A-laget vårt er borte mot Raufoss 2 på Nammo stadion mandag 23. august kl. 19.30. Vi håper flest mulig tar turen over kommunegrensa for et skikkelig lokaloppgjør, og støtter oss i noe som ser ut til å bli en meget spennende høst. Vi ses på kamp!