Gå til hovedinnhold

Seier mot Stovner i serieåpningen

Lørdag ettermiddag var det endelig klart for serieåpning i Norsk Tipping-ligaen, etter halvannen sesong uten kamper. Turen gikk for vår del til Oslo, der vi skulle møte Stovner på Rommensletta, en trang og liten bane. Det lå derfor i kortene at dette kom til å bli en kamp med mange dueller og lite finspill.

Til tross for dette tok vi en klar føring i kampen. Vi hadde ballen i laget det aller meste av første omgang, lyktes godt i det høye presset vårt, og spillet foregikk stort sett på Stovner sin banehalvdel. Vi kom etter hvert til noen gode sjanser, hjemmelagets keeper måtte i aksjon flere ganger, og ballen gikk to ganger i tverrliggeren bak ham etter corner. Etter en drøy halvtime fikk vi endelig uttelling på en fin overgang. Vi klarte å holde trykket oppe i Stovner sin 16-meter, og Simen Engelien til slutt kunne sette ballen i mål. 

Etter dette kom hjemmelaget mer med i kampen, og rett før pause glapp det for oss. Stovner fikk tildelt et innkast midt på vår halvdel, vi rakk ikke å komme skikkelig på plass, og ballen datt ned i beina på en Stovner-spiller som satte den sikkert i mål. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1, et pauseresultat som var skuffende for vår del, siden vi syntes vi hadde hatt god kontroll det aller meste av omgangen.

Andre omgang startet som den første, vi hadde stort sett ballen i laget, og denne gangen kom uttellingen raskere. Etter et drøyt kvarter var Daniel Kraska på rett plass foran mål etter innlegg fra høyre fra Trond Fodstad. Daniel bredsidet ballen i mål, en typisk goalgetter-scoring fra vår nye spiss. Gleden ble dessverre kortvarig, etter en duell inne i 16-meteren vår dømte dommeren straffe til Stovner, og denne ble satt sikkert i mål. Dermed var vi like langt, stillingen var 2-2 etter halvspilt andre omgang.

Etter dette overtok hjemmelaget initiativet i kampen, de vant de fleste duellene, og vi ble trykket tilbake i banen. Stovner kom til flere sjanser, og bare en god Kamil i målet vårt forhindret at hjemmelaget tok ledelsen. Stovner hadde i tillegg en ball i nettet, men den ble heldigvis for vår del annullert for offside. Rett før utløpet av ordinær tid satte Kamil glimrende i gang en kontring med et langt utkast til vår nye midtbanedirigent Filip Burkhardt. Filip dro av to spillere ute på venstresiden, forserte innover i banen og fyrte av fra ca. 20 meter. Ballen føk inn i målet nede i venstre hjørne, og utløste elleville jubelscener i Toten-leiren på Rommensletta.

Tilleggsminuttene ble mange og lange, men vi klarte å ri av trykket fra hjemmelaget i tilleggstiden. Lettelsen var stor da dommeren blåste av kampen, borteseier mot Stovner i serieåpningen er en glimrende start på sesongen for vår del. 

En stor takk til supportergjengen som hadde tatt turen til Oslo, og ga oss glimrende støtte hele kampen igjennom. Nå ser både spillere, støtteapparat og supportergjengen fram mot Nybergsund på ØTIP førstkommende lørdag, da håper vi på masse folk og stor støtte fra tribunen 👍

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sterk opphenting ga uavgjort mot Grorud 2

Søndag var det duket for sesongens nest siste hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen, motstanderen var Grorud 2. Før kampen lå Grorud to poeng foran oss, så det lå an til å bli en tøff og tett batalje på ØTIP. Selv om det lå til rette for en jevn kamp, virket det ikke slik de første minuttene. Grorud kjørte kampen, og vi hang ikke med. De raske offensive spillerne deres skapte problemer for oss gjentatte ganger. Etter 18 spilte minutter fikk det unge Grorud-laget hull på byllen, og stillingen var dermed 0-1. Det så uansett ikke ut til at baklengsmålet vekket oss denne gangen. Når det står 35 minutter på tavla, har Grorud rukket å score både en og to ganger til. Dermed står det 0-3 på resultattavla ti minutter før pause. Etter 41 minutter er det endelig vi som er farlig frampå. Håkon Svellet skaffer en corner som han selv slår inn. Ballen lander på hodet til toppscoreren vår Daniel Kraska, som setter den i mål med et flott hodestøt. Vi har redusert til 1-3 rett før pause, noe som ga viktig m

Viktig borteseier mot Ull/Kisa 2

Søndag formiddag reiste A-laget vårt til Jessheim for en tidlig ettemiddagskamp mot Ull/Kisa 2. Vi visste at dette kom til å bli en svært viktig kamp, med seier ville vi kunne skaffe oss avstand til lagene nederst på tabellen. Vi startet kampen med å presse hjemmelaget høyt og skapte sjanser på løpende bånd. Både Jonas, Petter, Daniel og Håkon hadde gode muligheter der hjemmelagets keeper reddet fra kort hold, mens Filip avsluttet fra langt hold da keeper stod langt ute. Ballen ville uansett ikke i mål og det fortsatte med at Petter headet i tverrliggeren etter corner og at headingen fra Jonas som gikk i mål ble annullert for offside. Mot slutten av omgangen kom Ull/Kisa mer med i spillet, og hadde et par gode muligheter som heldigvis for oss ble avblåst for offside. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0, ganske utrolig etter en sjansebonanza av de sjeldne i første omgang. Mens vi før pause hadde en hel rekke sjanser uten å få ballen i mål, kom uttellingen raskt i andre omgang

Brødrene scorte til ingen nytte

Foto: Oppland Arbeiderblad Løten er en av de store opprykksfavorittene i 4. divisjon og stilte med mange spillere med erfaring fra høyere divisjoner. Likevel fikk de kamp til tre minutter gjenstod. Da reduserte Jesper Ulsrud til 3-4, men det offensive forsøket i sluttminuttene endte i to baklengsmål og 3-6 på måltavla etter 90 minutters spill. Dermed er FK Toten ute av cupen etter 2. kvalifiserende runde. - Resultatet er litt urettferdig - Vi gjør en bra kamp, men slipper inn to drittmål i første omgang. Vi burde også scoret på flere av våre store sjanser. Resultatet er litt urettferdig, men slik er det, sa brødrene Ulsrud etter kampen. 18 år gamle Rasmus ble toppscorer i 4. divisjon i fjor. Storebror Jesper på 20 år er tilbake etter et år i militæret. - Det er nok yngstemann som satser mest, men jeg kunne jo ikke være noe dårligere enn ham. Dette er jo første obligatoriske kampen vi spiller sammen ettersom jeg var i militæret i fjorårets sesong, sa Jesper Ulsrud etter å