Gå til hovedinnhold

Seier mot Stovner i serieåpningen

Lørdag ettermiddag var det endelig klart for serieåpning i Norsk Tipping-ligaen, etter halvannen sesong uten kamper. Turen gikk for vår del til Oslo, der vi skulle møte Stovner på Rommensletta, en trang og liten bane. Det lå derfor i kortene at dette kom til å bli en kamp med mange dueller og lite finspill.

Til tross for dette tok vi en klar føring i kampen. Vi hadde ballen i laget det aller meste av første omgang, lyktes godt i det høye presset vårt, og spillet foregikk stort sett på Stovner sin banehalvdel. Vi kom etter hvert til noen gode sjanser, hjemmelagets keeper måtte i aksjon flere ganger, og ballen gikk to ganger i tverrliggeren bak ham etter corner. Etter en drøy halvtime fikk vi endelig uttelling på en fin overgang. Vi klarte å holde trykket oppe i Stovner sin 16-meter, og Simen Engelien til slutt kunne sette ballen i mål. 

Etter dette kom hjemmelaget mer med i kampen, og rett før pause glapp det for oss. Stovner fikk tildelt et innkast midt på vår halvdel, vi rakk ikke å komme skikkelig på plass, og ballen datt ned i beina på en Stovner-spiller som satte den sikkert i mål. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1, et pauseresultat som var skuffende for vår del, siden vi syntes vi hadde hatt god kontroll det aller meste av omgangen.

Andre omgang startet som den første, vi hadde stort sett ballen i laget, og denne gangen kom uttellingen raskere. Etter et drøyt kvarter var Daniel Kraska på rett plass foran mål etter innlegg fra høyre fra Trond Fodstad. Daniel bredsidet ballen i mål, en typisk goalgetter-scoring fra vår nye spiss. Gleden ble dessverre kortvarig, etter en duell inne i 16-meteren vår dømte dommeren straffe til Stovner, og denne ble satt sikkert i mål. Dermed var vi like langt, stillingen var 2-2 etter halvspilt andre omgang.

Etter dette overtok hjemmelaget initiativet i kampen, de vant de fleste duellene, og vi ble trykket tilbake i banen. Stovner kom til flere sjanser, og bare en god Kamil i målet vårt forhindret at hjemmelaget tok ledelsen. Stovner hadde i tillegg en ball i nettet, men den ble heldigvis for vår del annullert for offside. Rett før utløpet av ordinær tid satte Kamil glimrende i gang en kontring med et langt utkast til vår nye midtbanedirigent Filip Burkhardt. Filip dro av to spillere ute på venstresiden, forserte innover i banen og fyrte av fra ca. 20 meter. Ballen føk inn i målet nede i venstre hjørne, og utløste elleville jubelscener i Toten-leiren på Rommensletta.

Tilleggsminuttene ble mange og lange, men vi klarte å ri av trykket fra hjemmelaget i tilleggstiden. Lettelsen var stor da dommeren blåste av kampen, borteseier mot Stovner i serieåpningen er en glimrende start på sesongen for vår del. 

En stor takk til supportergjengen som hadde tatt turen til Oslo, og ga oss glimrende støtte hele kampen igjennom. Nå ser både spillere, støtteapparat og supportergjengen fram mot Nybergsund på ØTIP førstkommende lørdag, da håper vi på masse folk og stor støtte fra tribunen 👍

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bortetap mot serieleder Gjelleråsen

Lørdag ettermiddag reiste vi til bortekamp mot serieleder Gjelleråsen, som riktignok hadde en kamp mer spilt enn naboene våre i Gjøvik-Lyn. Hjemmelaget er et vanskelig lag å møte på Li kunstgress, og kampen startet i et skikkelig regnvær.  Spillemessig ble det en jevn førsteomgang, der både banespillet og sjansene var noenlunde jevnt fordelt: Vi lå kompakt og godt med lagdelene våre, og spilte fornuftig mot et sterkt kontringslag som Gjelleråsen. Vi kom for vår del til en rekke cornere, men den kanskje største sjansen vår var et frispark fra Filip som gikk like over mål. Midtveis i omgangen satte Gjelleråsen ballen i mål ved nærmeste stolpe etter et gjennomspill, linjedommeren vinket for offside, men dommeren overprøvde dessverre linjedommeren sin og godkjente målet. Synd for vår del, siden scoringen kom på det som muligens var Gjelleråsens første skikkelige målsjanse. Vi fortsatte vi omgangen med mye godt banespill, men klarte dessverre ikke å skape de store sjansene. Lagene gikk derm

Seier mot Nybergsund på hjemmebane

Lørdag ettermiddag var det klart for årets første hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen for A-laget vårt. På den andre banehalvdelen stod et nykomponert Nybergsund-lag, som er spådd å bite godt fra seg i årets serie. Vi bestemmer oss for å gå høyt på Nybergsund fra starten av, og sette trykk på dem. Det lykkes ikke helt, og vi blir spilt lave utover i førsteomgangen. Bortelaget finner rom på sidene gang på gang, og skaper flere gode sjanser. Vi henger i tauene, og er heldige som ikke får et mål i mot i løpet av omgangen. Selv om det stort sett er Nybergsund som har spillet og de største mulighetene, så er vi farlige de gangene vi er frempå. Med enda større nøyaktighet kunne vi fort straffet bortelaget. På tross av sjanser til begge lag står det 0-0 etter første omgang, og lagene går til pause etter en noe heseblesende omgang. Vi bruker pausepraten fornuftig, og får justert de defensive problemene vi slet med i førsteomgangen. Med det går vi ut i andre omgang med stor tro på et godt resulta