Seier mot Stovner i serieåpningen

Lørdag ettermiddag var det endelig klart for serieåpning i Norsk Tipping-ligaen, etter halvannen sesong uten kamper. Turen gikk for vår del til Oslo, der vi skulle møte Stovner på Rommensletta, en trang og liten bane. Det lå derfor i kortene at dette kom til å bli en kamp med mange dueller og lite finspill.

Til tross for dette tok vi en klar føring i kampen. Vi hadde ballen i laget det aller meste av første omgang, lyktes godt i det høye presset vårt, og spillet foregikk stort sett på Stovner sin banehalvdel. Vi kom etter hvert til noen gode sjanser, hjemmelagets keeper måtte i aksjon flere ganger, og ballen gikk to ganger i tverrliggeren bak ham etter corner. Etter en drøy halvtime fikk vi endelig uttelling på en fin overgang. Vi klarte å holde trykket oppe i Stovner sin 16-meter, og Simen Engelien til slutt kunne sette ballen i mål.

Etter dette kom hjemmelaget mer med i kampen, og rett før pause glapp det for oss. Stovner fikk tildelt et innkast midt på vår halvdel, vi rakk ikke å komme skikkelig på plass, og ballen datt ned i beina på en Stovner-spiller som satte den sikkert i mål. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1, et pauseresultat som var skuffende for vår del, siden vi syntes vi hadde hatt god kontroll det aller meste av omgangen.

Andre omgang startet som den første, vi hadde stort sett ballen i laget, og denne gangen kom uttellingen raskere. Etter et drøyt kvarter var Daniel Kraska på rett plass foran mål etter innlegg fra høyre fra Trond Fodstad. Daniel bredsidet ballen i mål, en typisk goalgetter-scoring fra vår nye spiss. Gleden ble dessverre kortvarig, etter en duell inne i 16-meteren vår dømte dommeren straffe til Stovner, og denne ble satt sikkert i mål. Dermed var vi like langt, stillingen var 2-2 etter halvspilt andre omgang.

Etter dette overtok hjemmelaget initiativet i kampen, de vant de fleste duellene, og vi ble trykket tilbake i banen. Stovner kom til flere sjanser, og bare en god Kamil i målet vårt forhindret at hjemmelaget tok ledelsen. Stovner hadde i tillegg en ball i nettet, men den ble heldigvis for vår del annullert for offside. Rett før utløpet av ordinær tid satte Kamil glimrende i gang en kontring med et langt utkast til vår nye midtbanedirigent Filip Burkhardt. Filip dro av to spillere ute på venstresiden, forserte innover i banen og fyrte av fra ca. 20 meter. Ballen føk inn i målet nede i venstre hjørne, og utløste elleville jubelscener i Toten-leiren på Rommensletta.

Tilleggsminuttene ble mange og lange, men vi klarte å ri av trykket fra hjemmelaget i tilleggstiden. Lettelsen var stor da dommeren blåste av kampen, borteseier mot Stovner i serieåpningen er en glimrende start på sesongen for vår del.

En stor takk til supportergjengen som hadde tatt turen til Oslo, og ga oss glimrende støtte hele kampen igjennom. Nå ser både spillere, støtteapparat og supportergjengen fram mot Nybergsund på ØTIP førstkommende lørdag, da håper vi på masse folk og stor støtte fra tribunen 👍