Gå til hovedinnhold

Viktig borteseier mot Ull/Kisa 2

Søndag formiddag reiste A-laget vårt til Jessheim for en tidlig ettemiddagskamp mot Ull/Kisa 2. Vi visste at dette kom til å bli en svært viktig kamp, med seier ville vi kunne skaffe oss avstand til lagene nederst på tabellen.

Vi startet kampen med å presse hjemmelaget høyt og skapte sjanser på løpende bånd. Både Jonas, Petter, Daniel og Håkon hadde gode muligheter der hjemmelagets keeper reddet fra kort hold, mens Filip avsluttet fra langt hold da keeper stod langt ute. Ballen ville uansett ikke i mål og det fortsatte med at Petter headet i tverrliggeren etter corner og at headingen fra Jonas som gikk i mål ble annullert for offside. Mot slutten av omgangen kom Ull/Kisa mer med i spillet, og hadde et par gode muligheter som heldigvis for oss ble avblåst for offside. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0, ganske utrolig etter en sjansebonanza av de sjeldne i første omgang.

Mens vi før pause hadde en hel rekke sjanser uten å få ballen i mål, kom uttellingen raskt i andre omgang. Håkon la en presis corner fra høyre, og på bakre stolpe fikk Petter stå uforstyrret og heade ballen i mål. Endelig lønn for strevet, og det føltes utrolig fortjent. Dessverre slapp vi etter dette hjemmelaget inn i kampen. Det unge hjemmelaget rullet opp flere fine angrep, og da de kombinerte på venstresiden innenfor 16-meteren vår og la ballen i 45 grader var vi fullstendig utspilt. Heldigvis gikk avslutningen fra 10 meter rett over målet vårt. 

Mot slutten av omgangen klarte vi å samle lagdelene våre bedre igjen. Et kvarter før slutt fikk vi corner fra venstre, og Håkon la nok en gang presist inn i feltet. Trond møtte ballen med pannebrasken midt foran mål, og ballen føk i nettet rett under tverrliggeren. Endelig kunne vi slippe skuldrene ned littegrann, nå gjaldt det bare å beholde kontrollen resten av kampen. 

Ull/Kisa kom til noen halvsjanser det siste kvarteret, men det var aldri ordentlig farlig foran målet vårt. I stedet kom Morten på et langt løp fra sin midtstopperposisjon med noen få minutter igjen, og spilte fri Daniel som scoret sikkert. Sluttresultatet ble dermed 3-0, en svært viktig seier som sendte oss opp til midten av tabellen etter denne runden. 

En spesiell ros til forsvarsrekka denne gangen, der Håkon, Petter, Trond x 2, Morten og Kodjo lå godt samlet, og sammen med keeperdebutant Sander klarte å holde buret rent. Vi ser nå fram mot lokaloppgjøret mot Gjøvik-Lyn hjemme på ØTIP allerede onsdag til uka. Vi er ubeseiret på ØTIP siden 2018, så det blir spennende å se om vi klarer å holde på den statistikken også mot naboene våre fra Gjøvik. Vel møtt på kamp!

Keeperdebutant Sander, målscorerne Daniel, Petter og Trond, samt Håkon med sine presise cornere, bidro alle til den viktige seieren på Jessheim.Takk igjen til supporterklubben for glimrende støtte under hele kampen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sterk opphenting ga uavgjort mot Grorud 2

Søndag var det duket for sesongens nest siste hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen, motstanderen var Grorud 2. Før kampen lå Grorud to poeng foran oss, så det lå an til å bli en tøff og tett batalje på ØTIP. Selv om det lå til rette for en jevn kamp, virket det ikke slik de første minuttene. Grorud kjørte kampen, og vi hang ikke med. De raske offensive spillerne deres skapte problemer for oss gjentatte ganger. Etter 18 spilte minutter fikk det unge Grorud-laget hull på byllen, og stillingen var dermed 0-1. Det så uansett ikke ut til at baklengsmålet vekket oss denne gangen. Når det står 35 minutter på tavla, har Grorud rukket å score både en og to ganger til. Dermed står det 0-3 på resultattavla ti minutter før pause. Etter 41 minutter er det endelig vi som er farlig frampå. Håkon Svellet skaffer en corner som han selv slår inn. Ballen lander på hodet til toppscoreren vår Daniel Kraska, som setter den i mål med et flott hodestøt. Vi har redusert til 1-3 rett før pause, noe som ga viktig m

Brødrene scorte til ingen nytte

Foto: Oppland Arbeiderblad Løten er en av de store opprykksfavorittene i 4. divisjon og stilte med mange spillere med erfaring fra høyere divisjoner. Likevel fikk de kamp til tre minutter gjenstod. Da reduserte Jesper Ulsrud til 3-4, men det offensive forsøket i sluttminuttene endte i to baklengsmål og 3-6 på måltavla etter 90 minutters spill. Dermed er FK Toten ute av cupen etter 2. kvalifiserende runde. - Resultatet er litt urettferdig - Vi gjør en bra kamp, men slipper inn to drittmål i første omgang. Vi burde også scoret på flere av våre store sjanser. Resultatet er litt urettferdig, men slik er det, sa brødrene Ulsrud etter kampen. 18 år gamle Rasmus ble toppscorer i 4. divisjon i fjor. Storebror Jesper på 20 år er tilbake etter et år i militæret. - Det er nok yngstemann som satser mest, men jeg kunne jo ikke være noe dårligere enn ham. Dette er jo første obligatoriske kampen vi spiller sammen ettersom jeg var i militæret i fjorårets sesong, sa Jesper Ulsrud etter å