Viktig borteseier mot Kongsvinger 2

Søndag ettermiddag var det duket for den tiende serierunden i Norsk Tipping-ligaen. Motstanderen var Kongsvinger 2 på Gjemselund Stadion, et ungt lag som har vist seg å være gode i årets sesong. Vi var  spente på hvor vi stod etter to hjemmetap mot serieleder Gjøvik-Lyn og et meget sterkt Lillestrøm 2.

Kampen starter som forventet – Kongsvinger har mye ball, mens vi ligger lavt i banen for å satse på overganger. Hjemmelaget har høyt tempo i alt de foretar seg, noe som gjør at vi henger litt etter, og det blir en del farligheter mot oss. For vår egen del sliter vi med å ta vare på ballen de gangene vi får låne den av det unge Kongsvinger-laget. Etter 30 spilte minutter får Kongsvinger frispark i farlig posisjon foran vår 16-meter. Kapteinen deres viser frem den gode dødballfoten sin, og skrur ballen ned i lengste hjørne. Vi ligger dermed under 1-0.

Baklengsmålet ser ut til å vekke laget vårt litt, og vi løfter oss flere hakk de neste minuttene. Syv minutter etter Kongsvinger sin scoring er det vår tur til å få frispark i brukbar posisjon. Lars Johan Kollshaugen stiller seg opp for å ta dette, og han gjør det som han har gjort så mange ganger tidligere – skrur ballen med millimeters presisjon over muren, den treffer tverrliggeren helt oppe i vinkelen, og går i mål. Vi fortsetter å trykke på etter scoringen. Simen Engelien løper seg fri og får skutt fra skrå vinkel, men uheldigvis for vår del går ballen i treverket og ut denne gangen. Stillingen er dermed 1-1 når dommeren blåser av etter de første 45 minuttene.

Vi kommer ut fra pause med et par hakk opp i intensitet og nøyaktighet. Selv om Kongsvinger fortsatt har mye ball, er de ikke lenger like farlige. I tillegg klarer vi å være litt mer nøyaktige de gangene vi får tak i ballen. Dette fører til at vi flere ganger er farlig frempå. Lars Johan Kollshaugen og Emil Lie Nesheim-Hauge har hver sin gode mulighet til å sette inn en scoring, men hjemmelagets keeper får avverget. Vi har også en meget god keeper i Sander Ringelien Pettersen, som avverger flere gode muligheter fra Kongsvinger. Den redningen han har når hjemmelagets spiss blir spilt fri og kommer alene med keeper skal vise seg å bli helt matchavgjørende.

I det 87. spilleminutt skulle avgjørelsen komme. Kongsvinger får et innkast på egen banehalvdel. Midtstopperen deres er uheldig i det han blir kastet ballen til, og sklir slik at han mister balansen. Vår toppscorer Daniel Kraska er som alltid våken og på løp, og snapper umiddelbart opp ballen. Daniel kommer alene med keeper, er sikker og setter ballen nede i høyre hjørne. Vi leder 2-1 over Kongsvinger på Gjemselund!

De siste minuttene handler om å stå imot det siste presset fra hjemmelaget, noe vi klarer med bravur. Dommeren blåser av kampen, og vi tar med oss tre viktige poeng. En ekstra takk til supportergruppa vår «20Toten13», som hjelper oss til seier gjennom hele kampen. Nå er det seks poeng ned til streken, og det kan se ut til at vi ligger godt an til fornyet kontrakt i 3. divisjon selv om det fortsatt gjenstår tre viktige kamper av sesongen. Neste kamp er hjemme mot Grorud 2 førstkommende søndag klokken 15.00. Vel møtt på kamp!