A-laget med storseier og avansement i NM-kvalifiseringen

Lørdag kveld var det duket for årets første tellende kamp for A-laget vårt. På motsatt side sto Faaberg Fotball, som var første hinder på veien mot 1. runde i årets Norgesmesterskap i fotball. Dette var den første av to kvalifiseringsrunder til NM.

Vi går aggressivt ut fra start, noe som allerede etter tre minutter gir oss straffespark. Mads W. Hveem setter denne til venstre for keeper, og vi går opp i ledelsen 1-0. Seks minutter senere får Faaberg frispark fra skrått hold. Faabergs spiller får drømmetreff og setter den helt oppe i høyre kryss. Selv for et tidlig mål i mot fortsetter vi å gå aggressivt til verks. Minuttet etter Faabergs utligning får vi nok et straffespark. Mads skifter hjørne og setter nok en straffe i mål.

De første 20 minuttene sliter vi med den defensive strukturen i laget. Dette resulterer i at Faaberg spiller seg til flere farligheter, som tilslutt blir omsatt til nok en utligning. Etter Faabergs utligning er det kun ett lag på banen. Vi hever oss betraktelig og ruller opp det ene gode angrepet etter det andre. Mads setter sitt tredje for dagen og vi leder 3-2. Ti minutter senere er Daniel Lisowski oppe på dødball og setter 4-2. Minuttet senere scorer Tammy vårt femte for dagen, før Daniel fastsetter 6-2 og sitt andre mål før vi går inn til pause.

Etter pause bestemmer vi oss for å fortsette den gode avslutningen på 1.omgang. Dette gjennomfører vi til de grader. Etter 56 minutter setter Simen Engelien inn sitt første for dagen til 7-2. Minutter senere er Tammy nok en gang frempå og setter 8-2. Selv om vi gjør flere bytter klarer vi å opprettholde det gode spillet utover 2.omgang. Mads fortsetter scoringsformen og øker til 9-2. En av våre re-debutanter, Joakim Bjørnerud kommer inn og sender av gårde en kanonkule. Ryktene sier at Mads er sistemann på denne, men Joakim står oppført med 10-2 scoringen vår.

Veldig gledelig at vår junior, Odin Nestaas, får sin debut. Odin nøyer seg ikke med debut, men setter også sin første scoring for A-laget til stillingen 11-2. Andreas Åkeson ville ikke være noe dårligere, og fastsetter resultatet 12-2, han også med sin første scoring for A-laget.

En veldig gledelig start på årets NM-kvalifisering. Vi viser at vi kan spille underholdende fotball, og at vi blir et lag å regne med fremover. Ekstra gøy med yngre lokale gutter som viser seg frem! Nå venter vi i spenning på hvilket lag vi møter i 2. kvalifiseringsrunde. Dette blir trukket torsdag 14. mars.