Ute av NM og Seier i Serieåpningen

I løpet av forrige uke spilte A-laget to kamper. Torsdag kveld sto Elverum på motsatt side i det som var 1. runde i årets NM. Allerede på søndag kom det nok en viktig kamp, nemlig serieåpningen i 4.divisjon. Under følger oppsummering av de to kampene:

FK Toten - Elverum: 1. runde NM

På forhånd av kampen visste vi at det var et godt lag som gjestet ØTIP denne kvelden. Elverum har gjennom flere sesonger vist at de er et topplag å regne med i 3.divisjon. Allikevel var vi klare for å gi avansement i cupen et realt forsøk.

Vi starter kampen med en defensiv tilnærming. Elverum har mye ballen, mens vi ligger lavt og kompakt for å forsvare oss på best mulig måte. Strukturen og arbeidsmoralen i laget er god, noe som gjør at Elverum ikke produserer all verden i løpet av 1. omgangen. Selv er vi offensivt frempå ved et par anledninger, hvor keeperen til Elverum får testet seg, uten at det resulterer i noe scoring.

Noen minutter før pause er vi både uheldige og udyktige i egen boks. Vi får aldri klarert ballen ut av 16-meteren, og etter dårlig kommunikasjon i bakre rekker får Elverum pirket ballen i mål. Dermed gikk Elverum opp i ledelsen 0-1 rett før pause. Etter en god defensiv 1. omgang var dette et uheldig tidspunkt å slippe inn på.

2. omgangen starter i samme spor som 1. omgang. Elverum har mye ball, og vi forsvarer oss godt. I det 62. spilleminutt prøver vi å gå i høyt press. Et press som er litt for lite aggressivt, som en så god motstander kan å utnytte. Det åpner seg et stort bakrom, som Elverum benytter seg av med deres raske angrepsspillere. Vi kommer på etterskudd i et par anledninger, som gjør at de setter inn 0-2.

Etter scoringen tør vi å benytte ballen mer, og vi får satt inn ny energi fra benken. Dette gjør at vi blir mer farlige fremover i banen. Simen Engelien skaffer oss et straffespark i denne perioden, som Mads Hveem ekspederer i mål til utligning 1-2. Dermed er vi tilbake i kampen. Etter scoringen fortsetter vi å presse mer på, og vi er farlige frempå et par ganger. Allikevel er det Elverum som får sin etterlengtede scoring, og punkterer kampen i det kampuret viser 90 spilte minutter.

Elverum vinner kampen 1-3, og vi er med dette ute av årets NM. Vi ønsker Elverum lykke til videre, og takker for en flott kamp mot en god motstander.

FK Toten - Valdres FK: 1. Serierunde 4.divisjon

Allerede søndag ettermiddag var det klart for ny kamp. I denne anledningen var det Valdres FK som hadde tatt turen i det som var serieåpning i årets 4.divisjon for vår del. Valdres hadde allerede tjuvstartet årets sesong med uavgjort mot Faaberg Fotball.

Vi starter med å ta full styring over kampen. Valdres legger seg lavt, og lar oss bruke ballen mye. Det første kvarteret av omgangen skaper vi allerede flere målsjanser. En av de resulterer i scoring av Daniel Lisowski etter 11 minutter. Etter det første kvarteret er vi mer unøyaktige, og vi har mindre bevegelser i laget. Dette gjør at sjanseproduksjonen avtar noe utover omgangen, selv om vi burde ha satt flere av de sjansene vi produserte.

Unøyaktigheten vår skulle vise seg å bli avgjørende også bakover i banen. Vi spiller bort ballen i det vi ligger i ubalanse. Valdres utnytter dette, og scorer på deres første mulighet i kampen. Stillingen er da 1-1, noe som også var stillingen i det vi gikk inn til pause.

I 2. omgang fortsetter vi å produsere målsjanser, men ballen vil seg ikke i mål med det første. Etter 63 minutter skrur Mads W. Hveem inn et innlegg fra venstre side. Med noe hjelp fra vinden og feilberegning fra Valdres sisteskanse, går ballen direkte i mål. Vi er endelig oppe i føringen igjen. Ti minutter senere er Tammy frempå i boksen. Etter et godt angrep fra oss, setter han ballen i mål til 3-1.

Vi fortsetter å ha god kontroll på kampen. Minutter før slutt får Simen Engelien æren av å sette spikeren i kista med en god og kontrollert heading. Stillingen er med det 4-1, noe som også blir sluttresultatet i årets serieåpning.

En viktig seier etter en helt passelig prestasjon fra vår side. Med dette har vi fått en god start på årets serie, hvor vi nå kan se fremover på flere viktige oppgjør. Allerede torsdag tar vi turen over til den andre siden for å møte Ottestad IL. Vi håper flere av de som støttes oss forrige uke også tar turen over!