Tap for Gjøvik-Lyn i 1. runde NM

Lørdag var det klart for A-laget sin første tellende kamp siden opprykksfinalen mot Trysil i oktober 2019. Med Gjøvik-Lyn som motstander var det duket for første runde i cupen. Været var strålende, og rammene lå til rette for en fotballfest.

Kampen starter som forventet. De to lagene kjenner på hverandre, det blir en del lange baller, men det tar ikke lang tid før det smeller fra Gjøvik-Lyn. Ballen faller ned på rundt 25 meter, høyrebacken deres får drømmetreff, og sender ballen utakbart opp i høyre kryss. Med det får vi en verst tenkelig start, og ligger under før det har gått 10 minutter.

Etter 1-0 målet til Gjøvik-Lyn får vi samlet oss. Vi tør etterhvert å trille ballen mer, og har mye av initiativet resten av omgangen. Det blir noen farligheter ut av det til tider gode spillet vårt, men vi får dessverre ikke ballen i mål. Dermed går vi til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget, etter en solid 1.omgang fra vår side.

Når kampen kommer i gang igjen etter pause, klarer vi ikke å videreføre det gode spillet fra førsteomgangen. Utover i andreomgangen begynner vi å kjenne på den høye temperaturen og tempoet i kampen. Gjøvik-Lyn får kampen inn i sitt spor, det blir mye «Hawaii-fotball» fra vår side, og vi klarer ikke å ta tak i kampen igjen. Dette gjør at vi sprekker opp bakover på banen, og Gjøvik-Lyn skaper mange store sjanser. Etter 56 minutter utnytter de dette, og setter sitt andre mål for dagen.

Vi prøver etterhvert å sende opp flere folk for og sette press på hjemmelaget, men det blir lite ut av det. Dommeren blåser til slutt av kampen, og vi må bare innse at vi er ute av cupen for denne gang. Vi taper kampen mot et Gjøvik-Lyn lag som blir en av de store favorittene i avdelingen vår den kommende sesongen.

Fredag møter vi Kolbu KK til treningskamp, noe som blir det eneste møtet med naboene våre denne sesongen. Dette blir generalprøven får før det braker løs i serien borte mot Stovner lørdag 7. august. Vel møtt på fredag mot Kolbu KK klokken 19.00 på Østre Toten Idrettspark.