Gå til hovedinnhold

Tap for Gjøvik-Lyn i 1. runde NM

Lørdag var det klart for A-laget sin første tellende kamp siden opprykksfinalen mot Trysil i oktober 2019. Med Gjøvik-Lyn som motstander var det duket for første runde i cupen. Været var strålende, og rammene lå til rette for en fotballfest.

Kampen starter som forventet. De to lagene kjenner på hverandre, det blir en del lange baller, men det tar ikke lang tid før det smeller fra Gjøvik-Lyn. Ballen faller ned på rundt 25 meter, høyrebacken deres får drømmetreff, og sender ballen utakbart opp i høyre kryss. Med det får vi en verst tenkelig start, og ligger under før det har gått 10 minutter.

Etter 1-0 målet til Gjøvik-Lyn får vi samlet oss. Vi tør etterhvert å trille ballen mer, og har mye av initiativet resten av omgangen. Det blir noen farligheter ut av det til tider gode spillet vårt, men vi får dessverre ikke ballen i mål. Dermed går vi til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget, etter en solid 1.omgang fra vår side.

Når kampen kommer i gang igjen etter pause, klarer vi ikke å videreføre det gode spillet fra førsteomgangen. Utover i andreomgangen begynner vi å kjenne på den høye temperaturen og tempoet i kampen. Gjøvik-Lyn får kampen inn i sitt spor, det blir mye «Hawaii-fotball» fra vår side, og vi klarer ikke å ta tak i kampen igjen. Dette gjør at vi sprekker opp bakover på banen, og Gjøvik-Lyn skaper mange store sjanser. Etter 56 minutter utnytter de dette, og setter sitt andre mål for dagen. 

Vi prøver etterhvert å sende opp flere folk for og sette press på hjemmelaget, men det blir lite ut av det. Dommeren blåser til slutt av kampen, og vi må bare innse at vi er ute av cupen for denne gang. Vi taper kampen mot et Gjøvik-Lyn lag som blir en av de store favorittene i avdelingen vår den kommende sesongen.

Fredag møter vi Kolbu KK til treningskamp, noe som blir det eneste møtet med naboene våre denne sesongen. Dette blir generalprøven får før det braker løs i serien borte mot Stovner lørdag 7. august. Vel møtt på fredag mot Kolbu KK klokken 19.00 på Østre Toten Idrettspark.
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sterk opphenting ga uavgjort mot Grorud 2

Søndag var det duket for sesongens nest siste hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen, motstanderen var Grorud 2. Før kampen lå Grorud to poeng foran oss, så det lå an til å bli en tøff og tett batalje på ØTIP. Selv om det lå til rette for en jevn kamp, virket det ikke slik de første minuttene. Grorud kjørte kampen, og vi hang ikke med. De raske offensive spillerne deres skapte problemer for oss gjentatte ganger. Etter 18 spilte minutter fikk det unge Grorud-laget hull på byllen, og stillingen var dermed 0-1. Det så uansett ikke ut til at baklengsmålet vekket oss denne gangen. Når det står 35 minutter på tavla, har Grorud rukket å score både en og to ganger til. Dermed står det 0-3 på resultattavla ti minutter før pause. Etter 41 minutter er det endelig vi som er farlig frampå. Håkon Svellet skaffer en corner som han selv slår inn. Ballen lander på hodet til toppscoreren vår Daniel Kraska, som setter den i mål med et flott hodestøt. Vi har redusert til 1-3 rett før pause, noe som ga viktig m

Viktig borteseier mot Ull/Kisa 2

Søndag formiddag reiste A-laget vårt til Jessheim for en tidlig ettemiddagskamp mot Ull/Kisa 2. Vi visste at dette kom til å bli en svært viktig kamp, med seier ville vi kunne skaffe oss avstand til lagene nederst på tabellen. Vi startet kampen med å presse hjemmelaget høyt og skapte sjanser på løpende bånd. Både Jonas, Petter, Daniel og Håkon hadde gode muligheter der hjemmelagets keeper reddet fra kort hold, mens Filip avsluttet fra langt hold da keeper stod langt ute. Ballen ville uansett ikke i mål og det fortsatte med at Petter headet i tverrliggeren etter corner og at headingen fra Jonas som gikk i mål ble annullert for offside. Mot slutten av omgangen kom Ull/Kisa mer med i spillet, og hadde et par gode muligheter som heldigvis for oss ble avblåst for offside. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0, ganske utrolig etter en sjansebonanza av de sjeldne i første omgang. Mens vi før pause hadde en hel rekke sjanser uten å få ballen i mål, kom uttellingen raskt i andre omgang

Brødrene scorte til ingen nytte

Foto: Oppland Arbeiderblad Løten er en av de store opprykksfavorittene i 4. divisjon og stilte med mange spillere med erfaring fra høyere divisjoner. Likevel fikk de kamp til tre minutter gjenstod. Da reduserte Jesper Ulsrud til 3-4, men det offensive forsøket i sluttminuttene endte i to baklengsmål og 3-6 på måltavla etter 90 minutters spill. Dermed er FK Toten ute av cupen etter 2. kvalifiserende runde. - Resultatet er litt urettferdig - Vi gjør en bra kamp, men slipper inn to drittmål i første omgang. Vi burde også scoret på flere av våre store sjanser. Resultatet er litt urettferdig, men slik er det, sa brødrene Ulsrud etter kampen. 18 år gamle Rasmus ble toppscorer i 4. divisjon i fjor. Storebror Jesper på 20 år er tilbake etter et år i militæret. - Det er nok yngstemann som satser mest, men jeg kunne jo ikke være noe dårligere enn ham. Dette er jo første obligatoriske kampen vi spiller sammen ettersom jeg var i militæret i fjorårets sesong, sa Jesper Ulsrud etter å