Knepent tap i treningskamp mot Elverum

Lørdag 5. februar var det klart for sesongens andre treningskamp for A-laget vårt, denne gang mot mot Elverum hjemme på ØTIP. Vi ønsket å rette opp inntrykket fra den første treningskampen mot Gjøvik-Lyn, en kamp som startet bra fra vår side, men der vi ble veldig slitne utover i andre omgang. Mot Elverum stilte vi pga. skader og sykdom uten Jonas, Simen E, Daniel K, Filip og 2 x Trond, men alle gutta som startet kampen tok godt vare på muligheten. Vi startet med Sander i mål, Håkon, Jacob, Daniel L og Mads i forsvarsrekka, Håvard, Kodjo og Henrik på midtbanen, samt Emil, Lars Johan og Sander H lengst framme.

Førsteomgangen ble en jevn affære, vi lå godt samlet, klarte å hindre Elverum i å spille mellom oss, og lyktes i perioder godt med å holde ballen i laget. Motstanderne våre var frampå noen ganger, men egentlig uten å skape de store sjansene. Midtforsvaret vårt med Daniel og Jacob hadde god kontroll på det Elverum kom med, Henrik og Håvard viste stor innsats og løpskapasitet på midtbanen, mens Kodjo styrte spillet som ballfordeler sentralt. Mot slutten av omgangen var det vi som kom til noen store sjanser. Lars Johan, som var inne på laget som spiss for anledningen, satte først et frispark i stolpen helt nede ved stolperota. Noen minutter senere ble Emil spilt fri alene med keeper, men dessverre avverget Elverums sisteskanse. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0.

Andre omgang startet også jevnt, men avstandene i laget vårt ble etter hvert noe større. Etter ti minutter resulterte dette i at en Elverum-spiller kom alene med Sander i målet vårt. Sander rykket ut, men motspilleren nådde ballen et tidels sekund før og gikk i bakken. Straffe til Elverum og dermed 1-0 til bortelaget. Midt i andre omgang fikk vi ikke klarert foran vår egen 16-meter, etter et par pasninger var en Elverum-spiller nok en gang alene med Sander, og ballen ble satt inn i lengste hjørne nede ved stolpen. Dermed 2-0 til Elverum. Litt irriterende siden vi følte at vi hadde vært veldig godt med i kampen, men mot en av opprykksfavorittene i Norsk Tipping-ligaen blir en hardt straffet hvis en mister ballen på egen halvdel.

Vi fikk brukt mange spillere i løpet av kampen, og mange av unggutta våre fikk prøve seg. Oskar hadde kommet inn ved pause, og utover i andre omgang kom Andreas inn i målet vårt, og i tillegg Aksel, Marcus og Isak lenger framme i banen. Ti minutter før slutt kom Kodjo seg fri, og i en duell med en Elverum-forsvarer gikk han i bakken rett innenfor motstanderens 16-meter. Kodjo tok straffesparket selv, keeper reddet, men returen satte Kodjo sikkert i mål til 1-2. Mot slutten bølget spillet fram og tilbake. Noen minutter før slutt kom Elverum alene med Andreas i målet vårt, men Andreas rykket ut og reddet glimrende. Helt mot slutten hadde Elverum i tillegg en ball i stolpen, men flere mål ble det ikke. Kampen ebbet dermed ut med ettmålsseier til bortelaget.

Uansett mye positivt å ta med seg fra denne treningskampen for vår del. Laget vårt ligger stort sett kompakt og og godt samlet, og vi klarer i perioder å holde ballen i laget og sette i gang flere fine angrep. Først og fremst er det laginnsatsen som bør framheves, men med et ekstra pluss til Daniel og Jacob for god kontroll i midtforsvaret, samt til Henrik for en kjempeinnsats på midtbanen. Neste treningskamp er førstkommende fredag borte mot Brumunddal, som også er blant favorittene i avdelingen vår i Norsk Tipping-ligaen. Deretter satser vi på et par gode treningsuker fram mot at Skedsmo er neste motstander hjemme på ØTIP lørdag 26. februar. Vel møtt på kamp da!

Bilde: Kodjo Somesi, Andreas Berntsen og Daniel Lisowski fornøyd med kampen selv om det ble et knepent tap