A-laget seiret i lokaloppgjøret!

Fredag kveld var det duket for en av kampene det var knyttet størst spenning til i årets sesong - nemlig lokaloppgjøret mot Skreia IL. Etter noen dårlige prestasjoner de siste kampene, var laget tent på å vise seg frem fra en bedre side denne kvelden.

Ut fra start er det Skreia som tar kommandoen i kampen, og er allerede farlig frempå etter få minutter. Det går ikke lenge før de tar oss i ubalanse, og deres angriper setter ballen alene med keeper til 0-1. Fem minutter senere kommer deres andre for dagen, med en god avslutning i vinkelen. Dermed sto det 0-2 etter 17 minutter spill.

Etter målene kjemper vi oss mer inn igjen i kampen. Vi klarer å ta mer vare på ballen, noe som gjør at vi kommer oss lengre opp i banen og nærmere Skreia sitt mål. Ti minutter før pause utnytter Simen Engelien dårlig kommunikasjon i motstanders bakre ledd. Med dette blir han felt, og dommer peker på straffemerket. Mads W. Hveem skritter opp, og gjør som han har gjort mange ganger før. Straffesparket settes hardt og utakbart til side for keeper. Med det er vi for fullt inne igjen i kampen med 1-2 til pause, etter en mindre god omgang.

Denne kampen var også moderklubbkamp, hvor alle lagene i moderklubbene våre var invitert. I pausen ble disse lagene presentert, i tillegg til en konkurranse som jentene i Kapp IF stakk av med seieren i. Utrolig gøy å se at det gror godt nedover i moderklubbene våre! Vår egne Kodjo Somesi, som nå spiller for Raufoss i Obosligaen var også til stede under pausen med moderklubbene.

2. omgangen starter roligere enn den første. Det produseres enkelte målsjanser, men det er kun et par gule kort som blir notert ned i dommerens bok. Utover omgangen gjør vi flere bytter, noe som skulle vise seg å bli avgjørende mot slutten av kampen.

I det 87. spilleminutt blir Simen Engelien spilt igjennom etter litt klabb og babb i feltet. Simen gjør ingen feil, og triller ballen presist ned i lengste hjørne. Stillingen er med det 2-2, og vi får et kjempeløft mot sluttminuttene. Skreia har så vidt satt ballen i gang igjen, før vi broderer oss opp på venstre side, hvor Håkon Svellet til slutt ender opp med ballen. Som mange ganger tidligere svinger Håkon ballen perfekt inn. Der står innbytter og debutant, Håvard J. Nyseth. Håvard setter hodet på ballen til nok en scoring og ellevill jubel. Vi har med det snudd kampen på to minutter.

Dommeren legger til fem minutter, hvor Skreia prøver å kjempe seg tilbake i kampen. Vi viser oppofrende forsvarsspill og kynisme disse minuttene. Med det klarer vi å ro i land en viktig seier og tre poeng. Dette i en kamp hvor tre av våre juniorer starter, og to kommer inn fra siden. Alle står frem og er avgjørende for seieren i denne kampen, noe som viser at det gror godt i klubben.